Orbán az alkotmányba írná, hogy ne aludhassanak az utcán a hajléktalanok?

Átírták már Schmitt miatt is, most jöhetnek a hajléktalanok?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Orbán Viktor pénteken adott interjút a Kossuth Rádiónak, melyben közölte: életszerűtlen az Alkotmánybíróság hajléktalanokat érintő határozata.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy szerinte igenis meg kell adni a jogot az önkormányzatoknak ahhoz, hogy úgy dönthessenek: közterületeiken ne élhessenek életvitelszerűen hajléktalanok.

Közölte, az Alkotmánybíróság döntése után a kormány egyeztet az önkormányzati vezetőkkel, és valószínűleg az emberekkel is fog.

Vagy készítenek egy új törvényt, vagy...

A miniszterelnök szerint két lehetőségük van: vagy készítenek egy új törvényt az Ab határozatának megfelelően, vagy ki kell mondani olyan alkotmányos elveket, akár az alkotmányban, amelyek lehetővé teszik, hogy az önkormányzatok úgy dönthessenek, hogy közterületeiken ne élhessenek életvitelszerűen hajléktalanok.

Hangsúlyozta: az állam az elmúlt időszakban képessé vált annyi menedékhely fenntartására, mint amennyi ember fedél nélkül él ma Magyarországon.

Schmitt miatt már módosították

Orbán Viktor az alaptörvényt egy biztos, szilárd alapnak nevezte, amely nélkül az ország megrendül és összeomlik.

- Ez igen, ez alap, amire lehet építkezni - közölte a miniszterelnök. Hogy Orbán Viktor egészen pontosan mit ért szilárd alap alatt, azt nem tudni, ami biztos, hogy alig telt el fél év, és ezt a szilárd alapot már módosították.

Ez a szilárd alap - amelyről egyébként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy esetleges későbbi módosítása csak nagyon szigorú feltételek mellett történhet meg - eredeti formájában június 4-ig, tehát alig több, mint fél évig élt.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ekkor döntött úgy a parlament, hogy meghajol az EU-IMF párosnak, és törli az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiből a jegybank és a PSZÁF összevonásának lehetőségét megteremtő passzust. De nemcsak ezt változtatták meg a szilárd alapban, egy módosítással elintézték azt is, hogy a plágium miatt lemondott köztársasági elnöktől, Schmitt Páltól csak kétharmaddal lehessen elvenni minden juttatást.

Ezt is szeretjük