Így borult fehérbe az ország az áprilisi havazás miatt: képeken a téliessé vált táj

Az ország több pontján is esett a hó.

ho-debrecen-2
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Virágba borult fák, illatos nárciszok, verőfényes napsütés: nem csoda, hogy az ember tavaszias hangulatba került, hiszen a múlt héten az ország nagy részén kellemes időjárást élvezhettünk. Ám a hosszú hétvége lehűlést hozott, és az elmúlt napokban több helyen is hózáporok szakították meg az idillt. Szerencsére a meteorológusok szerint némi javulásra számíthatunk.

- Az időjárás a hőérzetet tekintve ma inkább a február végét idézi, de a hangulattal egyre kevesebb probléma lesz: északnyugat felől fokozatosan csökkenni fog a felhőzet, és délután egyre több helyen kisüthet a nap. Eközben a csapadéksáv délkelet felé helyeződik, legtovább a keleti, északkeleti, illetve a délnyugati tájakon eshet, máshol inkább csak egy-egy zápor, hózápor alakulhat ki. A szél szép lassan veszít erejéből - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

Képeken az áprilisi havazás

Futó hózáporok sok helyen előfordultak az elmúlt órákban, de akadtak olyan városok is, ahol a hó meg is maradt, és fehérbe borult a táj. Furcsa látványt nyújtanak a hótakaró alá került tavaszi kertek és virágzó fák: nézd meg képeken az áprilisi telet!

Ezt is szeretjük