Hatalmas trollok tarolták le Belgium erdeit: fontos üzenettel érkeztek
A belga művész szeretné, hogy az emberek visszatérjenek, és többre értékeljék a természetet.

troll
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az internetes trollokat legtöbben bizonyára jól ismerik, de mi a helyzet valódi rokonaikkal, akik állítólag egykor hófödte hegyek, barlangok és sziklapusztaságok szörnyetegei voltak?

Nos, valaki szerint ők egyáltalán nem szörnyetegek, csupán félreismert lelkek, akiket méretük és kissé félelmetes kinézetük miatt a társadalom kirekesztett. Pedig valójában csupaszív, együttérző lények.

Barátságos trollok Belgiumban

A dán származású Thomas Dambo a Tomorrowland Fesztivál 15. évfordulója alkalmából készítette 7-18 méteres magasságú, fából készült trolljait. Méghozzá 15 fős csapatával, közel 25 héten keresztül. Dambo gyerekkorától kezdve rajong a sárkányokról és óriásokról szóló mesevilágért, tinédzserkora óta pedig rap- és prózai szövegeket is ír róluk. Mindezt, hogy megteremtse a saját álomvilágát. 

A "7 troll és a Varázstorony" nevet viselő installációi különösen közel állnak szívéhez, hiszen egyrészt a világ egyik legnevesebb zenei fesztiváljára készültek, másrészt reméli, hogy segítségükkel minél több embert előcsalogat a betontömbökből. Vissza a természetbe, ahová valamikor tartoztak.  

Nyitókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük