Mintha emberi arcokat néznénk: döbbenetesen kifejező fotók az állatvilágból
Öröm, meglepettség, izgalom. Az állatok arcvonásai kísértetiesen hasonlítanak a kétlábúakéhoz.

majom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régóta köztudott, hogy a modern ember legközelebbi rokonai az emberszabású majmok, ám legtöbben mindezt betudják pár egyszerű hasonlóságnak, mint mondjuk a társas együttélésnek.

De ha valaki elég időt és energiát szán az alapos tanulmányozásukra, akkor kisvártatva rájöhet, hogy sokkal több a közös bennük, mint hitték. Egy tehetséges biológus és természetfotós ezt megtette helyettünk, és megmutatta, mennyire hasonlít az állati mimika az emberire.

Ilyen csodálatos az állatok arcvonása

Mogens Trolle több mint öt éve kutatja a majmok világát, így például járt már Afrikában és Ázsiában, hogy lencsevégre kapja a legkülönlegesebb egyedeket. Ráadásul nem is akárhogyan, merthogy lenyűgöző közeli portréfotókat készít róluk.

Olyanokat, melyeken tökéletesen látszik, hogy az állatok legalább olyan sokfélék, mint maguk az emberek. Hiszen örömöt, meglepettséget, izgalmat egyaránt kifejezhet tekintetük. Trolle lebilincselő fotói mögött természetesen rengeteg munka áll, erről részletesen mesélt a My Modern Met újságírójának. Mi pedig kiragadtuk belőle a legizgalmasabb momentumokat és a leglátványosabb képeket.

Nyitókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük