„Visszajövök” - mondta a halálraítélt a kivégzése előtt: 8 utolsó mondat, ami mindenkit meghökkentett

A halálraítéltek kivégzésük előtt olykor bizarr, meghökkentő dolgokat mondanak.

kivegzes-elott

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A halálbüntetés emberemlékezet óta létező szankció az igazságszolgáltatásban - igaz, számtalanszor előfordulhatott már, hogy valaki tévesen került a kivégzők kezei közé.

Épp ezért van az is, hogy ennek a büntetésformának a helyes vagy helytelen volta nagyon megosztó az emberek körében. Egyesek szerint vannak olyan bűnök, amelyekért valóban kivégzés jár, mások azt mondják, az életét senkinek sem szabad kioltani, ráadásul egyes esetekben minden bűnjel egy bizonyos illetőre mutat, aki közben mégis ártatlan, ezért valós ok nélkül kell meghalnia. Magyarországon a legsúlyosabb büntetés a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés.

Halálraítéltek utolsó mondatai

Akárhogy is, akit halállal büntetnek, az a végső pillanat előtt még mondhat egy mondatot. Ez sok esetben egy bizarr, meghökkentő gondolat, ami nem is csoda, tekintettel a kivégzett személy lelkiállapotára. A műveletet végzők sokszor feljegyzik ezeket a furcsa mondatokat, a következőkben pedig ilyenekből sorolunk néhányat.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük