Korpás, száraz és ragacsos a hajad? Így tisztítsd ki a hajszárítót!
Könnyebb megoldani a problémát, mint hinnéd: lehet, hogy csak a hajszárítódra fér rá a karbantartás.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha hajmosás és -szárítás után máris szöszöket veszel észre a hajadban, a tincseid könnyen összeragadnak, és újabban talán még a korpával is küzdesz, ideje kitisztítanod a hajszárítódat, hogy a benne összegyűlt szennyeződéseket ne fújja többé a hajadra. Fontos, hogy mindig húzd ki a készüléket a konnektorból, mielőtt nekiállsz, és havonta egy-két alkalommal ismételd meg a takarítást!

A legtöbb hajszárító hátulja levehető. Nézd meg, hogy a hátsó ventilátort borító műanyag szűrő lepattintható-e - ha igen, valószínűleg feltüntették a hajszárítón, hogy ezt hogyan teheted meg. Ha megvan, a levehető borítást mosd el, a hajszárítóra rátapadt, ráégett porcicákat pedig távolítsd el egy épphogy nedves szivacs vagy törölköző segítségével.

Elöl már egy kicsit nehezebb dolgod lesz: van olyan hajszárító, amiről az első szűrő is levehető. Ha a tiéd ilyen, csak ismételd meg az előbbi műveletet.

Ha viszont nem tudod szétszedni a készüléket, fogj egy fültisztító pálcikát, és óvatosan tisztogasd meg vele a gép belsejét, amennyire csak tudod - vigyázz, hogy ne sértsd meg a szerkezetét! Ha nem fér be a pálcika, egy rongy vagy egy zsebkendő összesodort csücskével dolgozz.

Zsíros haj ellen

Vedd igénybe a természetes segítséget, és mondj búcsút a gyorsan zsírosodó hajnak!

Ezt is szeretjük