Ezt tedd, hogy kétszer olyan gyorsan nőjön a hajad és a körmöd!
A következő természetes módszerekkel felgyorsíthatod a haj- és körömnövekedést.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A köröm és haj hossza egyfajta mértékegysége a nőiességnek: minél hosszabb az egyik vagy a másik, az ember annál vonzóbbnak érzi magát.

Vannak olyan szerencsések, akiknek mind a hajuk, mind a körmük extra gyorsasággal nő, mások azonban kénytelenek beletörődni a hosszú várakozásba. Vagy nem feltétlenül?

Olyan természetes megoldásokat mutatunk most, amelyekkel serkenthető a haj és a köröm növekedése. Próbáld ki őket!

Gyógynövényes segítség

Habár a boltok polcain számos hajnövekedést serkentő hajszeszt találni, mégis az a legjobb, ha magad használod a gyógynövények kihűlt forrázatát a fejbőrön, ez ugyanis garantáltan természetes megoldás.

A csalánteával vagy a mezei zsurlóval való öblítés kifejezetten hatékony, mert élénkíti a fejbőr vérkeringését, de például a bojtorjánból és a rozmaringból készült főzettel is jó eredményeket érhetsz el, ez utóbbiak kifejezetten a hajtüszők vérkeringésére hatnak.

Bármelyik gyógynövényből készítesz forrázatot, először várd meg, amíg szobahőmérsékletűre hűl, és csak ez után masszírozd a fejbőrbe és a hajszálakba. Heti egynél több alkalommal nem szabad ezeket sem használni!

Rendszeres masszázs

Akár hiszed, akár nem, a hajadat azzal is hosszabbíthatod, ha rendszeres fejmasszázst alkalmazol a fejbőrödön. Ilyenkor a fejbőr vérkeringése felgyorsul, amitől a hajhagymák erősödnek, és növekedésnek indulnak.

A masszázst végezheted az ujjaid segítségével is, óvatos, körkörös mozdulatokkal, mintha éppen hajat mosnál, de akár egy tompa végű fésűvel is, méghozzá úgy, hogy a növekedéssel ellentétes irányba fésülöd a tincseket. Az éles, hegyes végű eszközöktől viszont óvakodj, mert ezek könnyen felsérthetik a fejbőrt, és a hajszálak szerkezetét is roncsolhatják.

Ricinusolaj, te drága

Nagyanyáink egyik legkedveltebb természetes megoldása volt a ricinusolaj, melyet nemcsak székrekedés kezelésére, de szépségápolásra is használtak, sokoldalúságának köszönhetően.

A ricinusolaj dúsítja és puhává teszi a hajat, azon túl, hogy a növekedést is serkenti. A szempillákat és a szemöldököt is ápolja, de a bőr táplálásában is segítség lehet. Ezen kívül a körömnövekedésre is hatással van, mindamellett, hogy erősebbé és fényesebbé is teszi azt.

Csodás körmök

Olyan manikűrt szeretnél, mint amilyet a manikűrös csinál? Videónkban ellesheted a fortélyokat!

A ricinusolajat készen megvásárolhatod a patikában, elég egy kevés belőle ahhoz, hogy hatását kifejtse, ugyanakkor rendszeresen alkalmazni kell: ideális, ha kéthetente egyszer felkensz egy kisebb mennyiséget a hajtövekre vagy a körömre, rajta hagyod 10-15 percet, majd leöblíted.

Ezt is szeretjük