Gyorsan zsírosodik a hajad? 3 egyszerű ok a háttérben, amire nem is gondoltál volna
Lehet, hogy egyszerűbb a megoldás, mint gondolnád.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A haj gyors és könnyű zsírosodásának számos oka lehet, de talán pont azokra az egyszerű tényezőkre nem gondolnál, amelyek kiiktatásával megszűnne a probléma.

Összegyűjtöttünk három teljesen hétköznapi és egyszerű dolgot, ami a haj idő előtti koszolódásához és zsírosodásához vezet.

Piszkos fésű

Hiába mosod meg a hajad, ha a fésűt, amivel a gubancokat simítod, nem tisztítod ki rendszeresen. A fogak között ugyanis nagyon hamar megülnek az először láthatatlan, majd látható szennyeződések, amik a hajadról kerülnek rá a fésűre.

Ezeket aztán minden alkalommal, amikor fésülködsz, gyakorlatilag visszakened a hajadra, előidézve annak túlságosan gyors piszkolódását és zsírosodását, ami végül szintén a fésűn köt ki. Ahhoz, hogy ebből az ördögi körből kilépj, elengedhetetlen, hogy rendszeresen alapos takarításnak vesd alá a hajkefét és fésűt, amit használsz.

Szedd ki a fésűből a beleakadt hajszálakat. Engedj egy edénybe meleg vizet, és tegyél bele néhány csepp antibakteriális folyékony szappant.

Áztasd be néhány percre a fésűt, hajkefét, majd ess neki egy körömkefével. Alaposan sikáld át, hogy minden kosz kijöjjön a fogak közül. Ha végeztél, papír törlőkendővel itasd fel róla a vizet, és az apró réseket is töröld át. Hetente legalább egyszer-kétszer végezd el a műveletet!

Túl gyakori hajmosás

Ha túlságosan ritkán mosod a hajad, az nem higiénikus, de a túl gyakori tisztítás sem tesz jót a hajnak. Ha naponta mosod a hajad, azzal többet ártasz a frizurádnak, mint amennyit javítasz az állapotán. Nemcsak kiszárítja a hajvégeket, de zsírossá teszi a hajtöveket, valamint könnyebben kialakul a korpa is.

Ahhoz, hogy tiszta, szép és ápolt legyen a frizurád, heti két-három hajmosás elég kell, hogy legyen. Próbálj erre átállni, még ha eleinte nehéz is: egy idő után a fürtjeid is idomulni fognak hozzá.

Nem megfelelő kozmetikumok

Nehéz lehet kitapasztalni, hogy a te hajtípusodnak mely sampon, pakolás, balzsam vagy más kozmetikum a megfelelő, de megéri kísérletezni, hogy rátalálj a legjobbra. Ha ugyanis olyan terméket használsz, ami nem a frizurádhoz való, azzal nem ápolod a hajadat, és a korai zsírosodást is elősegíted.

Ha egy típus már bevált, érdemes amellett maradni - a gyakori samponváltogatás szintén korpásodást és zsírosodást idézhet elő. Arra is figyelned kell, hogy ne használj túl sok ápolószert egyszerre, mert ha átesel a ló másik oldalára, ugyanott vagy, mintha semmivel sem kezelnéd a tincseidet.

Ezt is szeretjük