Tündéri falu a völgyben, ami egy mesevilág helyszíne is lehetne: csodálatos felvételt mutatunk
Ha eddig nem volt fent a bakancslistán, a videó után biztosan felkerül.

GettyImages-501591375
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A svájci Foroglio a Bavona-völgyben található, amit az alpesi régió leglejtősebb és legsziklásabb völgyei közt tartanak számon. A varázslatos tájon az egyszerű kőházak mentén egy elképesztő vízesés csordogál.

A hely szépségét emellett a békesség és csend adja, ami lehetőséget ad a lelassulásra és a környezet kiélvezésére. Habár a lokáció egyre népszerűbb, még mindig viszonylag elzárt, mert meglehetősen sok idő turistaként odajutni, ezenkívül nem ez a kirándulók elsődleges megállóhelye.

Videó a gyönyörű völgyről

A völgyet két oldalról gránitfalak határolják. A Bavona-völgyben mindig gyakori jelenség volt, hogy hatalmas sziklák hulltak le a hegyekről újra meg újra - néha akkorák, mint a kőházak.

@besi.adventure in this place I felt in heaven #swizerland #travel #fyp ♬ The Secret Wedding - Love Theme From "Braveheart" - David Arkenstone

Annak ellenére, hogy a Bavona-völgyben lévő három erőmű működik, nincs hivatalos elektromos hálózat. A házakban a fényforráshoz az energiát napelemből, benzinből, kicsi vízturbinákból nyerik, esetleg gyertyával vagy petróleumlápmával világítanak.

Az elmaradott körülmények miatt állandó otthonukul kevesen választják a helyet, főleg nyaralók és szezonális lakók uralják ezt a területet.

Gyönyörű alpesi tájakon robog a Gleccser expressz

A világ leglassabb expresszvonata felejthetetlen utazást kínál.

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük