Tündéri falu a völgyben, ami egy mesevilág helyszíne is lehetne: csodálatos felvételt mutatunk

Ha eddig nem volt fent a bakancslistán, a videó után biztosan felkerül.

Gyönyörű völgy videó
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A svájci Foroglio a Bavona-völgyben található, amit az alpesi régió leglejtősebb és legsziklásabb völgyei közt tartanak számon. A varázslatos tájon az egyszerű kőházak mentén egy elképesztő vízesés csordogál.

A hely szépségét emellett a békesség és csend adja, ami lehetőséget ad a lelassulásra és a környezet kiélvezésére. Habár a lokáció egyre népszerűbb, még mindig viszonylag elzárt, mert meglehetősen sok idő turistaként odajutni, ezenkívül nem ez a kirándulók elsődleges megállóhelye.

Videó a gyönyörű völgyről

A völgyet két oldalról gránitfalak határolják. A Bavona-völgyben mindig gyakori jelenség volt, hogy hatalmas sziklák hulltak le a hegyekről újra meg újra - néha akkorák, mint a kőházak.

@besi.adventure in this place I felt in heaven #swizerland #travel #fyp ♬ The Secret Wedding - Love Theme From "Braveheart" - David Arkenstone

Annak ellenére, hogy a Bavona-völgyben lévő három erőmű működik, nincs hivatalos elektromos hálózat. A házakban a fényforráshoz az energiát napelemből, benzinből, kicsi vízturbinákból nyerik, esetleg gyertyával vagy petróleumlápmával világítanak.

Az elmaradott körülmények miatt állandó otthonukul kevesen választják a helyet, főleg nyaralók és szezonális lakók uralják ezt a területet.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Gyönyörű alpesi tájakon robog a Gleccser expressz

A világ leglassabb expresszvonata felejthetetlen utazást kínál.

Gyönyörű alpesi tájakon robog a Gleccser expressz: sokak bakancslistáján szerepel a 8 órás vonatút

Nézegess képeket!

Elolvasom

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük