Melyik típusba tartozol? Anya vagy áldozat?

Ha nem működik megfelelően a gyökércsakrád, áldozat típussá válhatsz, és olyan betegségekkel kell szembenézned, mint a depresszió.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tested erőközpontjai közül a gyökércsakra az első – a gáttájékon helyezkedik el. Serkenti a vérkeringést és a szövetek anyagcseréjét, és igen szoros kapcsolatban áll a mellékvesekéreggel is. Ha nem megfelelően működik, olyan fizikai problémákhoz vezethet, mint a vesekő vagy a különböző ízületi gyulladások. Emellett azonban számos lelki problémát is okozhat.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál lehet érzékelni.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelhetjük.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelhetjük.
Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található.

A gyökércsakra elevenné és élhetővé teszi az életet. Minden olyan erény a gyökércsakra hatáskörébe tartozik, mely ahhoz szükséges, hogy képes legyél rendet, állhatatosságot és szilárdságot vinni a hétköznapokba. Feladata nem más, mint az, hogy a létfenntartás egyszerű ösztönét egyensúlyban tartsa. Ha megfelelően működik, képes vagy távol tartani magadtól minden bajt és zűrzavart.

A gyökércsakra archetípusai

Anya típus

Ha anya típus vagy – gyökércsakrád megfelelően működik –, legfőbb jellemződ a gondoskodás, a derű. Képes vagy arra, hogy soha meg nem szűnő módon reményt adj, és biztasd szeretteidet. Elismered a körülötted élők jó tulajdonságait, szereteteddel és kedvességeddel vakon megbízol az élet alapvető jóságában. Képes vagy arra is, hogy elviselhetővé tedd a legsötétebb pillanatokat – azáltal, hogy ilyenkor is reményt sugárzol.

Áldozat típus

Ha gyökércsakrád nem megfelelően működik, áldozat típus vagy. Ilyenkor a külső körülmények miatt képtelen vagy a megújulásra, valamint arra, hogy előrelépj az életben. Mások kegye és nagylelkűsége szükséges ahhoz, hogy talpon tudj maradni. Mindaddig, amíg megmaradsz ebben a függő és kiszolgáltatott helyzetben, vajmi kevés esélyed van arra, hogy a körülötted élőkkel szorosabbra fűzd kapcsolatodat. Magatehetetlenséged lehet átmeneti, de előfordulhat, hogy idővel teljesen kiszakadsz abból a környezetből, melyet korábban élveztél.

Milyen fizikai tüneteket okoz a gyökércsakra problémája?

A gyökércsakra a mellékvesekéreggel áll szoros összeköttetésben. Feladata a kortikoszteroidok termelése – ez a hormon biztosítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. A kortikoszteroidok beindítják az aminosav-termelést, szabályozzák a szívműködést, a vérnyomást, valamint glikogén-, illetve glükóztermelésre serkentik a májat. A mellékvesekéreg további létfontosságú feladata az adrenalintermelés: ez a hormon veszélyes helyzetek estén elindítja a szervezet stresszreakcióját. Tehát a mellékvesekéreg - és ezáltal a gyökércsakra - az ősi életerőt képviseli. Egészséged megőrzéséhez rendkívül nagy szükséged van mindkettő normális működéséhez.

Ha kíváncsi vagy - az aranyértől kezdve a reumán át egészen a depresszióig -, milyen konkrét betegségeket okozhat a gyökércsakra helytelen működése, kattints ide »

Hogy erősítheted a gyökércsakrádat?

A vörös szín jelentősége

A vörös az életerő színe: a bátorságot, a szenvedélyt és a haragot képviseli. A földenergiákhoz kötődve lehorgonyoz téged az életadó bolygóhoz. Ha gyakran viselsz vörös színt, vagy előnyben részesíted ezt az árnyalatot otthonodban, erősítheted vele a gyökércsakrádat – ezáltal pedig kiegyensúlyozottabbá válsz a mindennapokban.

Fontos kristályok

Rubin: ez a drágakő elengedhetetlen a gyökércsakrád erősítéséhez. Magában foglalja az életerőt és a megújulás hajlamát. Képes arra, hogy a gyökércsakrán keresztül erősítse szervezetedet. Hord magadnál a követ, vagy tartsd az éjjeliszekrényeden, hogy érezd jótékony hatását.

Vérkő: élénk, narancsvörös kristály. Különösen a vérkeringés serkentésében támogatja az emberi szervezetet. Ezenkívül mágneses erőterének gyógyerőt tulajdonítanak. Hordd magadnál ezt a követ medál vagy karkötő formájában. Néhány héten belül érezni fogod, hogy mennyivel határozottabb és magabiztosabb vagy.

Hematit: tömör, mágneses érc, melynek ezüstös színe magához vonzza a tekintetet. Mágnesességének köszönhetően segít összerendezni a gondolataidat. Ha ez a követ hordod a nyakadban, fegyelmezettebben és összeszedettebben fogsz gondolkodni.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Küzdd le az akadályokat, és erősítsd a gyökércsakrádat!

Légy türelemmel a nehézségek idején – akkor is, ha nem úgy megy minden, mint ahogy eltervezted. Ha megpróbálsz türelmes és kiegyensúlyozott lenni, több energia áramlik gyökércsakrádból a test más pontjai felé. Ennek köszönhetően pedig elég erőd marad a fontos dolgokra – különösen, ha keveset vesztegetsz el a bosszankodásra.

Élvezd az életet, és ne vesd meg a tréfát. Mindenkinek szembe kell néznie nehéz élethelyzetekkel – netán sorscsapásokkal. Ilyenkor vedd elő minden találékonyságodat, és feltétlenül őrizd meg a derűlátásodat is. Ezzel a hozzáállással erősítheted tested első energiaközpontját.

Tegyél meg mindent, ami szükséges ahhoz, hogy szilárdan álld a sarat a legnagyobb változások közepette is. Meditációval lassítsd elméd működését, ha úgy érzed, a felfokozott életritmus nem segít a dolgok megoldásában. Ha mindezt megteszed, gyökércsakrád erősebbé válik, minek köszönhetően nyugodtabban fogadod majd a bizonytalanra forduló helyzeteket.

Cikkünk a Csakrák könyve -
Fedezzük fel rejtett erőinket!
című könyv
alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel a spiritualitás, ha hiszed, hogy a világ nem pusztán kézzelfogható dolgokból áll. A csakrák szervesen hozzátartoznak létezésedhez – ezek tested erőközpontjai. Rajtuk keresztül áramlik testedben az életerő, amelynek segítségével kialakítod fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életed egyensúlyát. Ez a könyv feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket, és megmutatja, hogyan tudod a leghatékonyabban javadra fordítani tevékenységüket.

Kiadja a GABO.
Ára 3195 Forint.
A könyvről itt olvashatsz bővebben »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük