Így tudsz könnyebben visszamenni dolgozni szülés után

Bármikor jelentkezhetsz a projektre

Nonprofit szervezetek segítik a munkába való visszatérést.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyerek megszületése után egy kismamának nem könnyű visszatérni a munkaerőpiacra, legyen szó két-három vagy akár több év kihagyásról

A GYEREVISSZA projekt célja éppen az, hogy a szülők könnyebben és zökkenőmentesen tudjanak visszatérni a munka világába.

GYEREVISSZA

A projekt fent említett neve A gyermekgondozási ellátások rendszeréből visszatérők munkaerő-piaci reintegrációját segítő modellprogram megvalósítása a Közép-Magyarországi Régióban - rövidítése. A projektet az Európai Unió is finanszírozza.

A program több hónapos oktatást is magában foglal, melyre folyamatosan lehet jelentkezni azoknak a közép-magyarországi régióban élő, aktív korú és kisgyereket nevelő felnőtteknek, akik az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási segélyben vagy gyermekgondozási díjban részesültek, ezeken kívül viszont nem kapnak más képzési támogatást, valamint nem vesznek részt más munkaerő-piaci programban.

Mit nyújt a projekt?

A pályázatnál nem feltétel, de előnyt jelent az alapszintű számítógépes ismeret és az otthoni internet-hozzáférés. A jelentkezés elfogadása után három napos személyiségfeltáró tréningen vesznek részt a nyertesek, ahol szakértők segítenek eldönteni, hogy vállalkozói vagy munkavállalói képzésben vegyenek-e részt.

Emellett azt is átgondolhatják, hogy a visszatéréshez szükséges ismereteket milyen oktatási formában sajátítanák el.

A személyre szabott segítségen kívül a közeljövőben kifejezetten a célcsoportnak létrehoznak egy internetes álláskereső portált is, továbbá a vállalkozás mellett döntőket mentorálással segítik majd. A projekt másik része 150 olyan munkáltató bevonása, akiknek bemutatják majd a célcsoport alkalmazásával összefüggő előnyöket, lehetőségeket és egyben hátrányokat is.

Elindult az idei tanév: a politikusok sok helyen megjelentek

Nézegess képeket!

Elolvasom

A GYEREVISSZA projekt keretében a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a SEED Alapítvány és a Tudatos Életért Egyesület közösen támogatja tanácsadással, képzésekkel és szakmai támogatással a jelenleg még gyerekgondozási ellátásban részesülő, kisgyerekes szülők vállalkozói és alkalmazotti visszatérését.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A programra azok a kisgyermeket nevelő anyukák, apukák, nagyszülők, illetve nevelőszülők jelentkezhetnek, akik szívesen vesznek részt egy több hónapos oktatási projektben, ami hatékony segítséget nyújt a munkaerőpiacra való visszatéréshez. Ehhez azonban hivatalosan igazolni kell, hogy a Közép-Magyarországi Régióhoz tartozik a pályázó, valamint azt is, hogy az elmúlt 12 hónapban gyes-t, tgyás-t vagy gyed-et kapott. A projektre itt tudsz jelentkezni!

Ezt is szeretjük