3 életre szóló hiba, amit a legtöbben elkövetnek fiatalon
Később meg is bánják
Ne vágd magad alatt a fát, kerüld el a következő bakikat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogyan azt korábban megírtuk, az idősebb korosztály sokat tanulhat a fiataloktól, de az is biztos, hogy az ember különösen tinédzserként hajlamos olyasmiket tenni, amit később nagyon megbán, és ha visszamehetne az időben, másképp csinálná.

Ezek a dolgok hatással vannak a sorsod alakulására, ezért nem árt tanulni mások hibáiból, és elkerülni azokat a bakikat, amiket a legtöbben már elkövettek.

Túlzott félénkség

Sokan azért hagyják ki a nagyobb lehetőségeket életük során, mert nem elég bátrak hozzá, hogy lépjenek. Ha te is félénk vagy, sok mindenről lemaradhatsz, legyen az akár egy iskolai vagy munkahelyi siker, egy jó ismeretség megszerzése vagy egy életre szóló élmény. 

Ne légy kishitű, bízz magadban és a képességeidben annyira, hogy szólni vagy lépni merj egy helyzetben, ami hasznos dolgokkal kecsegtet. Mindig gondolj bele: mi lehet a legrosszabb, ami történhet? Legfeljebb nem jön össze, de vesztenivalód nincs, és bár közhelyesen hangzik, de igaz, hogy kudarc nélkül nincs siker sem.

Ha a magabiztossággal vannak problémáid, nincs gond, mert szerencsére az önbizalom fejleszthető! Persze idő- és energiabefektetést igényel, de ezek mind megtérülnek. Korábbi cikkünkben megismerhetsz néhány módszert az önbizalom növelésére vonatkozóan, kattints ide!

Rettenetes tanácsok sztároktól

A sztárokat sokan példaképnek tekintik, de vannak olyan húzásaik, amiket nem tanácsos leutánozni, ha nem akarsz kellemetlen perceket.

A jövő figyelmen kívül hagyása

Nagyon jól hangzik a tanács, hogy csak a mának élj, és szép elképzelés, hogy mindig csak az adott helyzetre fókuszálj, de nem teljesen kifizetődő hozzáállás. Tényleg meg kell élni a pillanatot, és a jelenben kell tartózkodni lelkileg és szellemileg is, de emellett érdemes úgy alakítani a dolgokat, hogy a jövőre is gondolsz, hiszen a tetteidnek következményei vannak.

Telik az idő, egyszer a jövő is jelenné válik, és ha korábban úgy gondoltad, hogy nem kell foglalkoznod azzal, mi lesz később, nagyon megnehezítheted a saját dolgodat - legyen szó akár az egészségedről, akár a tanulásról, akár az anyagi dolgokról.

Felelőtlen kitárulkozás

Manapság elég központi szerepet töltenek be az emberek életében a közösségi oldalak, melyek számos előnnyel, de ugyanakkor sok hátránnyal is járnak. Ha ész nélkül használod őket, könnyedén olyan emlékezetes helyzetben találhatod magad, ami kellemetlen, rosszabb esetben veszélyes, és egy kis óvatossággal megelőzhető lett volna.

Ne feledd, amit egyszer feltöltesz az internetre, az ott is marad, és megállíthatatlan futótűzként terjedhet, ezért fontos, hogy alaposan megválogasd, mit osztasz meg. A provokatív, hiányos öltözetben készült fotók például pont a tabuk közé tartoznak - ha kíváncsi vagy, miért, kattints ide!

Ezt is szeretjük