A nők vagy a férfiak figyelnek jobban a gumira? Nemcsak a vezetési stílus különbözik

Egy felmérésből kiderült: vezetési stílusunk a gumiabroncsainkon is nyomot hagy.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg az utakon óvatosabb nők elsősorban az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések miatt, addig a sportosabban vezető férfiak jellemzően a vezetési stílusukból adódó abroncssérülések miatt térnek be a gumiszervizekbe - derült ki a Bridgestone gumiszervizek vezetői körében végzett elemzéséből.

A gyorsabb tempó miatt a férfi autósok általában hamarabb kénytelenek új abroncsot venni, mint az autójukat és a gumikat is jobban kímélő nők. Egy dolog azonban mindkét nemre jellemző: csere esetén egyre fontosabb szempont a gumiabroncs minősége és megbízhatósága.

Száguldás és hirtelen fékezés

Míg a férfiak városban 10-15 km/órával, országúton pedig akár 20-30 km/órával is gyorsabban és a kanyarokban is nagyobb sebességgel vezetnek, addig a nők óvatosabban, körültekintőbben és kevésbé agresszíven hajtanak. A szerviz partnerhálózatának vezetői szerint a nemek vezetési stílusa közötti különbség nemcsak az abroncsok állapotában, de a jellemző abroncssérülésekben is megmutatkozik.

A legdemokratikusabb abroncssérülés a defekt

Az urak főleg az abroncs széleinek rendellenes kopásából adódó problémák miatt keresik fel a gumiszervizeket. Emellett jellemző rájuk az is, hogy abroncsaik futófelülete hamarabb eléri az előírt 1,6 mm-es profilmélységet, amikor már cserélni kell a gumikat. Ezzel szemben a hölgyek gyakrabban fordulnak szakemberhez az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések, szálszakadás és oldalfalsérülések miatt. Ugyanakkor a legdemokratikusabb abroncsprobléma a defekt, mely mind a férfiak, mind a nők számára a leggyakoribb sérülés, és amellyel legalább öt-hat alkalommal szembesülnek autós éveik során.

A férfiak jobban figyelnek, a nők óvatosabbak

Annak ellenére, hogy a férfiak jobban nyúzzák a gumikat, az abroncsszervizek vezetői szerint jobban is figyelnek azok állapotára. Műszaki beállítottságuk okán a férfi autóvezetők hamarabb észreveszik az abroncshibákat, a sérüléseket, a kerekek kiegyensúlyozatlanságát, a nem megfelelő guminyomást, vagy azt, ha az abroncs lefutott, és célirányosan fordulnak szakemberhez.

Ezzel szemben a női autósok jellemzően csak a téli vagy a nyári abroncsváltások idején szembesülnek azok hibáival, illetve azzal, hogy az abroncs cserére szorul. Általában csak az utolsó utáni pillanatban cserélik le abroncsukat, akkor is jellemzően azért, mert már elöregedett, és nem azért, mert elkopott, ami szintén azt jelzi, hogy kíméletesebben, óvatosabban vezetnek. A szervizek vezetői szerint nem ritka, hogy a hölgyek akár öt-hét szezonon át is használják az abroncsokat, míg velük ellentétben a férfiak autóin mindössze négy-öt szezont bírnak ki az abroncsok.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A nők a szakemberre hallgatnak, a férfiak a teszteket böngészik

Annak ellenére, hogy az ár még mindig meghatározó szempont új abroncs vásárlásakor, mindkét nem képviselői kezdik előnyben részesíteni a minőségi abroncsokat. Mind a férfi, mind a női autóvezetők számára fontos, hogy a gumiabroncs megbízható és jól irányítható legyen, valamint, hogy vizes úton is jól tapadjon. Ennek érdekében pedig hajlandóak magasabb árat is fizetni érte. Az új gumik kiválasztásában a hölgyek jellemzően a szervizek szakemberei vagy férfi ismerőseik tanácsára, az urak pedig elsősorban személyes tapasztalatukra, illetve az interneten publikált teszteredményekre hagyatkoznak.

Nézd meg ezt is - A barátnő kiposztolta, ahogy a párja alszik a kocsiban

A Photoshop egy csodálatos dolog, főleg akkor, ha vicces emberek kezébe kerül. Tudta ezt az amerikai Eria is, aki a napokban kirándulni ment a barátjával, Scott-tal.

A barátnő kiposztolta, ahogy a párja alszik a kocsiban: lavinát indított a fotó

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük