Nyisd meg a Google-t, és nyomd meg ezt a gombot! Nem fogsz hinni a szemednek
A keresés mostantól egyszerűbb és szórakoztatóbb lesz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztosan te is naponta használod a Google-t, ami jelenleg a legnagyobb és legnépszerűbb keresőrendszer az interneten.

Azt azonban nem biztos, hogy tudod, vannak egyszerű trükkök, amelyekkel még pontosabb eredményt kaphatsz. Ismerd meg őket!

Idézőjelek

Ha a keresett kifejezés elé és mögé idézőjelet teszel, akkor csak azok az oldalak jelennek majd meg a Google-ben, ahol szó szerint úgy szerepel a kifejezés, ahogyan te beírtad, és még a szórend is stimmel.

Ha például annyit írsz be a Google-be, hogy legjobb palacsinta recept, akkor a kívánt oldalak mellett külön megkapod azokat a lapokat, ahol szerepel a legjobb szó, és azokat is, ahol a palacsinta vagy a recept szó szerepel. Ha azonban a "legjobb palacsinta recept"-re keresel, csak az ezt az összetételt tartalmazó weboldalakat listázza számodra a Google.

Kötőjel

A keresésnél a kötőjel a mínusz funkcióját tölti be, ezért ha beteszed egy szó elé szóköz nélkül, az azt tartalmazó oldalak nem jelennek majd meg a találati listában. Ha a "legjobb palacsinta recept" -liszt kombinációra keresel, olyan honlapokat találsz majd, ahol a receptben nem szerepel a liszt szó.

Hullámjel

Ha a keresendő szó elé teszel egy hullámjelet, megjelenik majd az összes oldal, amelyen az adott szó, annak szinonimái, illetve az azokhoz kapcsolódó szavak megtalálhatók. Ha például a "~zenetanár" szóra keresel, kijön a zeneoktatás, a zeneiskola és különböző hangszerek gyűjtője is.

Keresés csak egy honlapon

Amennyiben azt szeretnéd, hogy a keresésre hozott találataid mind ugyanarról a weboldalról származzanak, nincs más dolgod, csak beírni az oldal címét, tenni egy kettőspontot, majd bepötyögni a keresett szót. Ha a "femina.hu:alma" szerkezetet használod, megkapod az összes cikket a Femináról, amelyben szerepelt az alma szó, de más oldalakról nem kapsz találatot.

Keresés a meghatározott időben

Ha olyan tartalmat szeretnél látni, ami egy meghatározott időintervallumon belül van, írd a keresőkifejezés mögé az évszámokat két ponttal elválasztva. Ha például megnéznéd az összes almával kapcsolatos dolgot, ami 2013 és 2014 között felkerült az internetre, a Google-be az "alma 2013..2014" kombinációt írd.

Ezt is szeretjük