5 egyértelmű jel, hogy mások gonosznak látnak téged

Te is tapasztaltad már?

Az alapvető arckifejezéseden nem tudsz változtatni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Úgy érzed, az emberek eleinte távolságtartóak veled, nem kezdeményeznek kommunikációt, sőt, mintha még tartanának is tőled, annak ellenére, hogy szerény és kedves teremtés vagy? Ennek csak egy magyarázata lehet: gonosz az arcod.

Az egész arcberendezésed, a vonásaid, az arányok miatt az összhatás szigorú lesz, és ettől mások első ránézésre azt feltételezik, hogy valami bajod van velük. Ne aggódj, nem vagy egyedül, és ennek még előnyei is vannak! Ha még mindig nem vagy biztos benne, hogy gonosz arcod van, az alábbi jelek egyértelművé teszik.

Mindenki azzal jön, hogy mosolyogj

Rendszeresen megkapod a fotóid alatti kommentekben, hogy jó, jó, de egy kis mosoly még elférne a képen. Ha társaságban vagy, egy idő után biztos, hogy érzed, amint egy kéz biztatóan a válladon landol, gazdája pedig arról faggat, hogy mi a baj, hiszen mindenki vidám, csak te nem. Pedig addig a pillanatig tökéletesen jól érezted magad, de tényleg.

Ha pedig mosolyogsz...

Ebből tanulva, hogy elkerüld a mindenkit felvidítani vágyók ostromát, általában megpróbálsz hamis mosolyt erőltetni az arcodra, amitől úgy nézel ki, mintha görcs állt volna a szádba. Ha erről még kép is készül, elhatározod, hogy inkább elviselsz egy-két megjegyzést, de többet nem bájmosolyogsz.

7 kínos dolog, amit minden szerelmes lány csinál, de sohasem vallaná be

Nézegess képeket!

Elolvasom

Félreismernek

Amint bizalmas kapcsolatba kerülsz valakivel, megjegyzi, hogy teljesen másnak gondolt, és milyen kellemesen csalódott. Biztos, hogy elhangzik a beszélgetésben a beképzelt, barátságtalan, savanyú uborka, sőt, a bunkó vagy a félelmetes jelző is.

Azt hiszik, nincs humorod

Ha elsütsz egy poént olyanok közt, akik még nem ismernek jól, döbbent csend és fürkésző tekintetek kereszttüze a jutalmad. Amint magukhoz tértek a sokktól, amit az okozott, hogy nem átkot szórtál rájuk, bátortalanul kacarászni kezdenek.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

A telefon és az internet a barátod

Ha olyasvalakivel beszélgetsz, akit nem ismersz személyesen, és maximum a legjobb rólad készült fotót látta, sokkal könnyebben alakítasz ki magadról pozitív képet, mint ha találkoznátok. Az emberek ilyenkor kommunikatívabbnak tűnnek, és sokkal lazábban társalognak veled, mint azt megszoktad.

Ezt is szeretjük