Fontos levelet küld a NAV: több mint 3 millió magyar kapja meg a napokban
Február közepétől kézbesítik a gépjárműadóról szóló határozatokat.

postas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei gépjárműadóról szóló határozatokat február közepétől kezdi kézbesíteni a Magyar Posta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megbízása alapján - közölte a NAV az MTI-vel szerdán. A közlemény szerint az adó első részletét április 15-ig, a második részletét szeptember 15-ig kell befizetni.

Országosan mintegy 3 millió 200 ezer gépjármű-üzembentartó érintett, ennyien kapnak a postástól személyesen átvehető, hivatalos iratot. A gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat idéntől az adóhivatal vette át, a változás a gépjármű-tulajdonosokat nem érinti - ismertette a NAV.

Az adóhivatal felhívta a figyelmet arra, hogy befizetéskor az átutalási bizonylat közlemény rovatába először az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, majd a jármű rendszámát. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

Aki pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezett, az fizethet banki átutalással, a levélhez mellékelt csekken, az elektronikus fizetéseket és elszámolásokat biztosító alrendszeren - EFER-en - keresztül szintén átutalással vagy akár az ügyfélszolgálatokon bankkártyával - tájékoztattak. Ha valaki esetleg elveszíti a csekket, akkor újat a NAV ügyfélszolgálatán kérhet.

A cikk az ajánló után folytatódik

A december 31-én meglévő adómentességet és szüneteltetést az önkormányzatok adatszolgáltatása alapján a NAV automatikusan figyelembe vette az adó kivetésénél a közlemény szerint.

Fotók: Getty Images

10 kérdéses KRESZ-kvíz

Mindenkinek, aki bármilyen formában részt vesz a forgalomban, akár autóval, kerékpárral vagy gyalogosan indul útnak, saját maga és mások biztonsága érdekében ismernie kell az alapvető közlekedési szabályokat. Teszteld, te hogy állsz!

Ezt is szeretjük