Komoly hiányosságra mutatott rá az Állami Számvevőszék elemzése
Van hová fejlődni az öngondoskodási ismeretek területén.

no-sporol
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erősíteni kell a lakosság öngondoskodással összefüggő ismereteit és képességét - hívta fel a figyelmet az Állami Számvevőszék, röviden ÁSZ legfrissebb elemzése alapján hétfői közleményében.

Az ÁSZ az egészségügyi, a nyugdíj-, illetve az adózási rendszerek összefüggéseit elemezte. Az elemzők rámutattak arra, hogy az időskori jólét és jóllét biztosításánál az öngondoskodás és a közteherviselés együttes követelmény. Úgy vélik, hogy az öngondoskodás erősítéséhez szemléletváltásra van szükség, amelyet állami ösztönző eszközökkel, illetve az ismeretek bővítésével lehet elősegíteni.

Kifejtik, a nyugdíj-, az egészségügyi, illetve az adózási rendszerek önmagukban is rendkívül összetettek. Mindhárom téma fenntarthatósági és versenyképességi kérdés, amelyeknek egyben szolidárisnak is kell lenniük. Az egészségügyi, a nyugdíj-, illetve az adózási rendszerek fenntarthatósága a magyar társadalom egészére, annak életminőségére közvetlenül hat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az időskori megélhetésnek a nyugdíj fontos, ugyanakkor csak részeleme, így nem kerülhető meg az egyéni felelősség a nyugdíjas években majd rendelkezésre álló jövedelmekért. A jövedelem mellett fontos az időskorral együtt járó egészségügyi és ápolási kiadások kérdése is, ezért nem lehet figyelmen kívül hagyni az egészségmegőrzés kiemelt szerepét, amelyhez a különféle adók, illetve adókedvezmények is hozzájárulnak - írják a közleményben.

Fotók: Getty Images

Így foghatsz meg havonta tízezret néhány egyszerű trükkel

Nem olyan nagy ördöngösség lecsípni itt-ott a költségvetésből. Néhány egyszerű, könnyű trükkel sokkal többet spórolhat az ember, mint azt gondolná. Egy év alatt akár egy kisebb nyaralás ára is összejöhet.

Ezt is szeretjük