Pontosan mit kell írnod a NAV-nak, ha SMS-ben kéred az adóbevallásod tervezetének postázását?
Március 16-ig van lehetőség benyújtani a kérelmet.

no-telefonon-ir
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március 16-ig akár SMS-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása - hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, röviden NAV. Idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészítik azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkeznek, legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó.

A saját adóbevallási tervezetét március 15-étől bárki megnézheti elektronikusan a NAV honlapjáról elérhető eSZJA aloldalon. Akinek nincs KAÜ-azonosítója, az március 16-áig többféle módon is kérheti az szja-bevallási tervezet postázását az adóazonosító jel és születési dátum megadásával.

Mit kell írni az SMS-be?

Aki SMS-ben kéri a tervezetet, annak a 06-30/344-4304-es telefonszámra kell szöveges üzenetet küldenie, amelyben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következők szerint: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn.

Kérhető továbbá a NAV honlapján elérhető webűrlapon, levélben, a NAV honlapjáról letölthető formanyomtatványon (BEVTERVK), telefonon a 1819-es hívószámon, személyesen az ügyfélszolgálatokon. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-áig küldi el postán az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 16-ai határidőről, az május 20-áig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 20-ig - tájékoztatott a NAV.

Fotók: Getty Images

Képeken 7 vicces önéletrajzbaki

Az önéletrajzírás eleve nem egyszerű dolog, és úgy látszik, sokakon végképp kifog. Nézd meg, mely bakiktól kell óvakodnod, ha nem ezekkel akarsz bekerülni a munkaadók tudatába!

Ezt is szeretjük