Férfiruhát hordott és kalandos szerelmi életet élt: a különc bárónő íróként vonult be a történelembe

A francia írónő igencsak megosztó személyiség volt a 19. században.

george sand cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

George Sand a 19. század egyik népszerű személyisége volt, de öltözködésével és viszonyaival kezdetben sokakat megbotránkoztatott.

A híres írónő sokáig férfiruhákat viselt, és számos férfival - köztük írókkal, politikusokkal - is szerelmi kapcsolatba lépett. A zeneszerző, Chopin sem bírt ellenállni a tehetséges, különc fiatal nőnek.

A különc írónő, George Sand története

Amandine Aurore Lucile Dupin néven született 1804-ben Párizsban. Gyermekkora nagy részében nagyanyjánál élt, ő nevelte fel az Indre megyei Nohantban. 1817-1820 közötti éveit azonban egy előkelő párizsi kolostorban töltötte, ekkor egy ideig úgy gondolta, apáca szeretne lenni, de nagyanyja betegsége miatt végül elhagyta a zárdát. 1822-ben hozzáment Casimir Dudevant báróhoz, akivel két gyermekük született, kapcsolatuk viszont gyorsan megromlott. 1831-ben elköltözött férjétől, és Párizsba utazott. Itt kezdődött karrierje és lázadó korszaka, ami miatt sokan felfigyeltek rá. Voltak, akiket egyenesen megbotránkoztatott, míg mások rajongtak érte és munkásságáért.

Olvasd el a különc Dudevant bárónő, vagyis George Sand kalandos életének részleteit!

Nézd meg, kik voltak a 20. század legbátrabb asszonyai!

A következő hölgyeket nem zavarta, hogy a férfiak vagy konzervatívabb nőtársaik kigúnyolták, megvetették, lenézték őket: bármire hajlandóak voltak, hogy elérjék céljaikat.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük