A 20. század legbátrabb asszonyai: kigúnyolták őket a férfiak, mégis küzdöttek a nők jogaiért
Képeken mutatjuk a 20. század leghíresebb feministáit: bátran, minden kockázatot vállalva küzdöttek a nők jogaiért.

feministak 20 szazad cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők már évszázadok óta küzdenek az egyenlőségért, a feminizmus azonban szervezetten a 19-20. században jelent meg igazán. A szüfrazsettmozgalmak a 20. század elején jöttek létre először Angliában, majd az Egyesült Államokban, de az első feminista hullám hamarosan a világ számos pontján felütötte a fejét.

A feminista asszonyok között akadtak jó néhányan, akik kiemelkedtek a tömegből tetteikkel, hangjukkal vagy bátorságukkal, és minden kockázatot, sértést vállalva harcoltak a nők jogaiért.

A 20. század legbátrabb feministái

A következő hölgyeket nem zavarta, hogy a férfiak vagy konzervatívabb nőtársaik kigúnyolták, megvetették, lenézték őket: bármire hajlandóak voltak, hogy elérjék céljaikat. Nevük bevésődött a történelembe, és ma is rengeteget köszönhetünk nekik. Képeken mutatjuk a 20. század legbátrabb, leghíresebb magyar és külföldi feminista asszonyait.

Képek: Getty Images Hungary, hu.wikipedia.org, hu.wikipedia.org, en.wikipedia.org, hu.wikipedia.org, hu.wikipedia.org, hu.pinterest.com, hu.wikipedia.org, hu.wikipedia.org, hu.pinterest.com.

Ezt is szeretjük