Hogy kerül egy tükörtojás a tengerbe? A látvány szokatlan, az ok pedig annál meglepőbb

A dolog nyitja nagyon egyszerű, de nem fogsz hinni a szemednek.

Furcsa külsejű állatok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hogyan kerülhet egy tükörtojás a tenger fenekére? Vajon valaki jópofa, vízi talponállót nyitott a strandolóknak, majd egy óvatlan pillanatban lecsusszant a tojása a serpenyőjéről? 

Vagy talán egy, a tengeren elsuhanó lakóhajóról csusszant a vízbe a kapitány reggeli kávéja mellől? Aligha. Bár mindkét megoldás nagyon jól hangozna, valójában egészen másról van szó. A tükörtojás ugyanis, bár valóban annak néz ki, mégsem az - még csak köze sincs a tojáshoz. Az a valami ráadásul távoli rokonságban sem áll a szárnyasokkal. A rejtélyes tengeri tükörtojás nem más, mint egy újabb bizonyíték, hogy az élővilág olyasmi, amire nem csak egyszer csodálkozik rá az ember, hanem újra és újra, fáradhatatlanul.

Furcsa külsejű állatok

A tükörtojásszerű dolog egy tengeri lény, melyről alább rántjuk le a leplet. Hét másik állat is követi a nagy kékségből, amelyek ugyancsak lehetetlenül szokatlan külsővel bírnak.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük