10 épület a világból, amiről nehéz eldönteni, hogy szörnyű, vagy inkább zseniális: a képek magukért beszélnek

Ezek az épületek kicsit sem átlagosak, de pont ettől olyan különlegesek.

furcsa-épületek-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Építésznek lenni nemcsak nagy kihívás, de hatalmas felelősség is, hiszen az általuk tervezett épületek az egész környék összképét meghatározhatják. Gyakran előfordul, hogy ezek a szakemberek a megszokott sémák helyett valami egészen újat álmodnak meg, ez viszont nem mindig sikerül tökéletesen.

A legtöbb esetben ezek az épületek direkt lettek ennyire furcsák: van, hogy a tervező a saját kreativitását és művészi elképzeléseit szerette volna megvalósítani, de sokszor a megrendelők álltak elő olyan ötletekkel, amik aztán mindenki figyelmét felkeltik.

Képeken a világ legfurcsább épületei

A facebookos That’s It, I’m Architecture Shaming nevű csoport olyan céllal jött létre, hogy bemutassák a világ legszörnyűbb épületeit, ezzel pedig felnyissák az építészek szemét arra, hogy a kevesebb néha több. Bár az egyéni ízlés kérdésén mindig is kár volt vitatkozni, ezek az épületek nem mindig olyan borzalmasok, mint ahogy bemutatják őket, inkább csak furcsák és szokatlanok a szemnek, az pedig mindenképp pozitívumnak írható fel, hogy legalább egyediek és különlegesek.

(Képek forrása: Facebook)

Ezt is szeretjük