10 épület a világból, amiről nehéz eldönteni, hogy szörnyű, vagy inkább zseniális: a képek magukért beszélnek
Ezek az épületek kicsit sem átlagosak, de pont ettől olyan különlegesek.

furcsa-épületek-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Építésznek lenni nemcsak nagy kihívás, de hatalmas felelősség is, hiszen az általuk tervezett épületek az egész környék összképét meghatározhatják. Gyakran előfordul, hogy ezek a szakemberek a megszokott sémák helyett valami egészen újat álmodnak meg, ez viszont nem mindig sikerül tökéletesen.

A legtöbb esetben ezek az épületek direkt lettek ennyire furcsák: van, hogy a tervező a saját kreativitását és művészi elképzeléseit szerette volna megvalósítani, de sokszor a megrendelők álltak elő olyan ötletekkel, amik aztán mindenki figyelmét felkeltik.

Képeken a világ legfurcsább épületei

A facebookos That’s It, I’m Architecture Shaming nevű csoport olyan céllal jött létre, hogy bemutassák a világ legszörnyűbb épületeit, ezzel pedig felnyissák az építészek szemét arra, hogy a kevesebb néha több. Bár az egyéni ízlés kérdésén mindig is kár volt vitatkozni, ezek az épületek nem mindig olyan borzalmasok, mint ahogy bemutatják őket, inkább csak furcsák és szokatlanok a szemnek, az pedig mindenképp pozitívumnak írható fel, hogy legalább egyediek és különlegesek.

(Képek forrása: Facebook)

Ezt is szeretjük