A föld alá épültek, de gyönyörű lakások: 10 otthon, ahová bármikor beköltöznénk

Összhangban vannak a természettel, és segítenek elbújni a világ elől.

Földbe épült házak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, aki nem tudja elképzelni az életét a modern környezet nélkül, mégis egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hagyományos építkezési módszerek, ezt a visszafordulást pedig láthatólag a tervezők sem vetik meg.

Az időtálló alapanyagok, formák és módszerek természetesen nemcsak önállóan állják meg a helyüket, de azokat a modern megoldásokkal ötvözve is páratlan megoldások születnek.

Otthon a föld alatt

Úgy tűnik, a magasra nyújtózkodó felhőkarcolók korában egyre többen vágynak a föld közvetlen közelébe: a praktikus és látványos földbe épült házak tökéletes lehetőséget kínálnak a visszavonulásra. Az építmények belesimulnak a környezetükbe, megteremtik a teljes harmóniát, miközben a végeredmény kivitelezéstől függően akár mesebeli vagy csúcsmodern is lehet.

Bármilyen furcsának tűnnek is első ránézésre, a föld egyébként tökéletes szigetelést biztosít az építményeknek. Védi a lakóteret az időjárás viszontagságaitól és a hőmérséklet-ingadozástól, télen meleget, nyáron hűvöset biztosít, ami miatt szinte önfenntartóvá is alakíthatják őket. A természetes alapanyagok pedig biztosítják az olcsó és környezetbarát végeredményt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük