A föld alá épültek, de gyönyörű lakások: 10 otthon, ahová bármikor beköltöznénk
Összhangban vannak a természettel, és segítenek elbújni a világ elől.

hobbithazak
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van, aki nem tudja elképzelni az életét a modern környezet nélkül, mégis egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hagyományos építkezési módszerek, ezt a visszafordulást pedig láthatólag a tervezők sem vetik meg.

Az időtálló alapanyagok, formák és módszerek természetesen nemcsak önállóan állják meg a helyüket, de azokat a modern megoldásokkal ötvözve is páratlan megoldások születnek.

Otthon a föld alatt

Úgy tűnik, a magasra nyújtózkodó felhőkarcolók korában egyre többen vágynak a föld közvetlen közelébe: a praktikus és látványos földbe épült házak tökéletes lehetőséget kínálnak a visszavonulásra. Az építmények belesimulnak a környezetükbe, megteremtik a teljes harmóniát, miközben a végeredmény kivitelezéstől függően akár mesebeli vagy csúcsmodern is lehet.

Bármilyen furcsának tűnnek is első ránézésre, a föld egyébként tökéletes szigetelést biztosít az építményeknek. Védi a lakóteret az időjárás viszontagságaitól és a hőmérséklet-ingadozástól, télen meleget, nyáron hűvöset biztosít, ami miatt szinte önfenntartóvá is alakíthatják őket. A természetes alapanyagok pedig biztosítják az olcsó és környezetbarát végeredményt.

Ezt is szeretjük