Így néz ki ma a Beatles egykori titkárnője, Freda Kelly: 10 éven át volt a világ legirigyeltebb asszisztense

Tinédzser lányok milliói irigyelték Freda Kellyt.

freda-kelly
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Beatles kétségkívül a 20. század egyik legsikeresebb zenekara volt. Az együttes egy évtizednyi pályafutása alatt olyan világszerte ismert szerzeményeik születtek, mint a She Loves You, a Come Together vagy a Yesterday, mely a modernkori zenetörténet legtöbbször feldolgozott dala - több mint háromezer változata létezik.

A zenekar ötödik tagjaként gyakran emlegetik menedzserüket, Brian Epsteint, vagy zenei producerüket, George Martint. De volt még valaki, aki sokat tett azért, hogy a Beatles szekere minél gördülékenyebb guruljon, kapcsolatot tartott a rajongókkal. Freda Kelly tíz éven át volt a zenekar titkárnője.

Freda Kelly, a Beatles titkárnője 

Freda Kelly 1944-ben született Liverpoolban. Édesanyját korán, alig másfél éves korában elveszítette, de édesapja nagy szeretetben nevelte. Freda 1961-ben járt először az akkor még ismeretlen zenekar koncertjén a liverpooli Cavern Club pincéjében. Rögtön beleszeretett az együttes zenéjébe és persze mind a négy fiúba - ekkor még nem Ringo Starr, hanem Pete Best volt a dobos. Rendszeres látogatója lett a zenekar koncertjeinek, akik ebben az időben a fellépések után még leültek a közönség asztalaihoz beszélgetni.

Az első találkozást követően 1962-ben Brian Epstein lett az együttes menedzsere, Fredát pedig - akit ekkorra már ismer a zenekar - felkérte, hogy legyen a Beatles titkárnője. A fiatal lány - apja rosszallása ellenére - lelkesen elvállalta a munkát. Az ő feladatai közé tartozott többek között a rajongókkal való kapcsolattartás. Ez cseppet sem volt könnyű, hiszen a Beatles második kislemeze, a Please Please Me zajos sikere után már több száz levél érkezett naponta. Freda azonban bírta a gyűrődést, és a gyorsan a zenekar részévé vált. Nemcsak a fiúkkal, de szüleikkel is jó kapcsolatot ápolt: Ringo Starr édesanyjával és Paul McCartney édesapjával is nagyon megkedvelték egymást. A fiatal titkárnő szép lassan nélkülözhetetlenné vált a zenekar számára: ezt bizonyítja, hogy amikor 1965-ben a Beatles Londonba tette át a székhelyét, ám Freda nem tudott velük menni, Brian Epstein lehetővé tette, hogy továbbra is Liverpoolból intézze a zenekar ügyeit. A Beatles 1970-es feloszlását követően pedig még éveken át válaszolt a rajongói levelekre.

Beatles-feleségek

John Lennon és Paul McCartney feleségeit talán mindenki ismeri, ám a többi Beatles-tag szerelmi életére valamivel kevesebb reflektorfény vetült.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük