Ma lenne 80 éves John Lennon: így nézne ki most, ha nem ér tragikus véget az élete
John Lennon így festene nyolcvanévesen.

john-lennon-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

John Lennon a 20. század egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb zenésze volt, a mai napig sokak munkásságára inspiráló hatással van. A '60-as években a The Beatles együttessel hódította meg a világot, miután 1970-ben feloszlottak, szólókarrierbe kezdett.

1980. december 8-án szörnyű tragédia érte, Mark David Chapman öt lövéssel végzett vele New Yorkban, a Dakota-ház előtt. Csupán negyvenesztendős volt akkor.

John Lennon így festene 80 évesen

1940. október 9-én látta meg a napvilágot az angliai Liverpoolban, így a legendával, ha nem történt volna meg az a szörnyű tragédia, akkor ma már 80. születésnapját ünnepelhetné. A rajongók gyakran eljátszanak a fiatalon elhunyt hírességek esetében, hogyan festenének idős korukban. Természetesen Lennonról is készült ilyen számítógépes programmal készített felvétel.

1960-ban alapította meg a The Beatles zenekart Paul McCartney-val és George Harrisonnal, első dobosuk Pete Best volt, de végül a helyét Ringo Starr vette át. A Beatlemánia 1963-ban vette kezdetét, először Nagy-Britanniát hódították meg, de gyorsan népszerűek lettek az Egyesült Államokban is. Olyan slágereket gyártottak, mint a Help!, a Hey Jude, a Here Comes The Sun, a Let It Be vagy az All You Need Is Love. A zenekar nagy hatással volt a beatzene és a rock műfaj fejlődésére.

Emberek milliói rajongtak négyükért, ám polgárpukkasztó mondataik miatt elég megosztóak is voltak. Lennon egyszer azt nyilatkozta, véleménye szerint egyszer eltűnik a kereszténység, illetve az is elhagyta a száját, hogy népszerűbbek, mint Jézus. Az Egyesült Államokban nagy port kavart a kijelentés, többen megfenyegették a zenekar tagjait, elégették lemezeiket. Pár hónappal később Lennon bocsánatot is kért kijelentéséért. 

GettyImages-514880254
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

Utolsó hivatalos fellépésüket 1966-ban adták, ezek után az albumkészítést helyezték előtérbe, ám egyre kevésbé működött az összhang a tagok között, utolsó lemezük, az Abbey Road 1969 szeptemberében jelent meg. Pár hónappal később bejelentették feloszlásukat, amit rajongóik zöme hatalmas tragédiaként élt meg.

Lennon szólókarrierje alatt is jelentős sikereket elért, 1971-ben kiadott Imagine albuma kétszeres platinalemez lett az Egyesült Államokban. Feleségével, Yoko Onóval is többször közreműködött. Nagy szerelem volt az övék, mégis gyakran elítélték őket különc viselkedésük miatt, például az egyik albumborítójukon meztelenül pózoltak együtt, de megtörtént az is, hogy a nászútjukra meginvitálták a sajtót, majd az ágyból mondták el háborúellenes véleményüket, felszólaltak a politikusok ellen, és a békét hirdették. Több rajongó úgy véli, Ono túl ragaszkodó volt, és negatív hatással volt Lennonra, ez is vezetett ahhoz, hogy végül a The Beatles is feloszlott. Az özvegy a mai napig hiányolja a zenészt, és örökké szeretni fogja.

Ilyen szép volt fiatalon a Dallas Ellie-je

Barbara Bel Geddes álomszép nő volt fiatalon.

Ezt is szeretjük