Eszméletlen közelségből fotózza az afrikai nagyvadakat a férfi: ez a titka
Az eszköz kísértetiesen hasonlít egy távirányítós autóhoz, csak éppen ez egy kamera.

afrika
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az állatvilágos fotók mostanra teljesen benépesítették az internetet, ami egyrészt jó, hiszen bárki bármikor gyönyörködhet bennük, a fotósoknak azonban rendesen feladja a leckét. Hiszen rendszeresen újítaniuk kell, hogy fenntartsák a kommentelők érdeklődését.

Will Burrard-Lucas, díjnyertes brit fotóst sokan a szakma legnagyobb újítójának tartják, és ez nem a véletlen, sokkal inkább a lenyűgöző kitartás és hihetetlen kreativitás eredménye. A férfi ugyanis feltalált egy eszközt, amivel eszméletlen közelségből fotózhatja az állatokat anélkül, hogy neki csupán egy hajszála is meggörbülne.

Lenyűgöző fotók afrikai állatokról

Burrard-Lucas innovációja, a BeetleCam egy távirányítós vezérlésű robotikai eszköz, ami kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy többek között "oroszlánbiztossá" tegye a kamerát. Vagyis ezáltal a fotós egészen közel kerülhet az állatokhoz, hiszen a bombabiztos páncél védelmet nyújt a kíváncsi természetű ragadozóktól. 

A BeetleCam egy előző szerkezet továbbfejlesztett verziója, merthogy egy alkalommal a férfi éppen elefántokat fotózott Tanzánia-, Zambia- és Kenya-szerte, amikor egy oroszlán jó mókának találta kettéroppantani. A fotókon jól látszik, milyen értetlenül állnak az élőlények a gép előtt, mégsem tudják bántani. 

Képek forrása: Getty Images Hungary, Will Burrard-Lucas

Ezt is szeretjük