Eszméletlen közelségből fotózza az afrikai nagyvadakat a férfi: ez a titka

Az eszköz kísértetiesen hasonlít egy távirányítós autóhoz, csak éppen ez egy kamera.

afrika

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az állatvilágos fotók mostanra teljesen benépesítették az internetet, ami egyrészt jó, hiszen bárki bármikor gyönyörködhet bennük, a fotósoknak azonban rendesen feladja a leckét. Hiszen rendszeresen újítaniuk kell, hogy fenntartsák a kommentelők érdeklődését.

Will Burrard-Lucas, díjnyertes brit fotóst sokan a szakma legnagyobb újítójának tartják, és ez nem a véletlen, sokkal inkább a lenyűgöző kitartás és hihetetlen kreativitás eredménye. A férfi ugyanis feltalált egy eszközt, amivel eszméletlen közelségből fotózhatja az állatokat anélkül, hogy neki csupán egy hajszála is meggörbülne.

Lenyűgöző fotók afrikai állatokról

Burrard-Lucas innovációja, a BeetleCam egy távirányítós vezérlésű robotikai eszköz, ami kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy többek között "oroszlánbiztossá" tegye a kamerát. Vagyis ezáltal a fotós egészen közel kerülhet az állatokhoz, hiszen a bombabiztos páncél védelmet nyújt a kíváncsi természetű ragadozóktól. 

A BeetleCam egy előző szerkezet továbbfejlesztett verziója, merthogy egy alkalommal a férfi éppen elefántokat fotózott Tanzánia-, Zambia- és Kenya-szerte, amikor egy oroszlán jó mókának találta kettéroppantani. A fotókon jól látszik, milyen értetlenül állnak az élőlények a gép előtt, mégsem tudják bántani. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek forrása: Getty Images Hungary, Will Burrard-Lucas

Ezt is szeretjük