Minden feketébe borult Fonyód mellett - Ilyen szomorú a látvány a berektűz után
Hatalmas tűzzel égett a nádas a hétvégén Fonyódnál, néhány nap elteltével ilyen most a helyzet.

fonyódi-nádas-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos az idei év sem indult túl jól, amit csak tetézett, hogy február utolsó napjaiban lángba borult a Fonyód külterületén lévő, hatalmas kiterjedésű nádas. A szombat este keletkezett tűzhöz nyolc városból érkeztek a tűzoltók, és vasárnap hajnalra sikerült teljesen eloltani a lángokat.

A tűzoltók megfeszített munkája ellenére is sajnos körülbelül 120 hektárnyi terület égett porig, a szakértők szerint a területen nagyjából 4-5 évnek kell eltelnie, hogy minden visszaálljon a normális állapotokhoz. Az okát egyelőre nem tudni, egyes információk szerint nem zárható ki a szándékos gyújtogatás lehetősége sem.

Szomorú fotókon a tűz hagyatéka

A magyar fotós, Böröczky Bulcsú munkáiban mindig nagy szerepet kapott a Balaton, és gyakran készít légi felvételeket is a gyönyörű magyar tengerről. Legutóbbi képei viszont a korábbiaktól eltérően nagyon szomorú hangvételűek voltak, hiszen bemutatják, milyen a fonyódi nádas néhány nappal a pusztító tűz után. Az egyik fotósorozatát közvetlen a tűzeset másnapján készítette napfelkeltekor, a másikat pedig március 2-án, kedden naplementekor.

(Képek forrása: Böröczky Bulcsú - Fotó és Videó / Facebook)

Ezt is szeretjük