A védekezés 2 leghatékonyabb módja: ezt használd, ha nem akarsz teherbe esni
Segítünk a tökéletes fogamzásgátló módszert megtalálni!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nem kívánt terhességre nemcsak akkor kell gondolni, amikor már megtörtént a baj, hanem lehetőleg még azelőtt, hogy a pároddal egymáséi lennétek.

Eláruljuk, hogy tinédzserként melyik a két legbiztosabb védekezési módszer.

Óvszer

Erről biztosan nem hallottál történelemórán, de már az ókori egyiptomiak és rómaiak is használtak óvszert, egyszerűségének és gyorsaságának hála. Az óvszer előnyei közé sorolható, hogy olcsó, ráadásul a többi módszerrel ellentétben még a nemi fertőzések ellen is védelmet nyújt. Ugyanakkor tudnod kell, hogy óvszer sem bír teljes, 100%-os biztonsággal.

Egyrészt, a gumi - ha rosszul van felhúzva - könnyen sérülhet, ami esetleges terhességhez vezethet, de az is könnyen bajt okozhat, ha valaki nem a méretének megfelelő óvszert választ.

Sőt, amire sokan nem figyelnek, egy lejárt szavatosságú gumi is okozhat kellemetlen meglepetéseket, mert felületén olyan mikrorepedések keletkezhetnek, melyeken a spermiumok könnyen átjutnak. Ezeknek ellenére az óvszer mégis az egyik legbiztosabb módszer, 98%-os védettséget ad.

Fogamzásgátló tabletta

Az antibébi-tabletta 100%-os biztonságát az adja, hogy a szervezetbe juttatott hormonok áthatolhatatlanná teszik a méhnyakat, így a spermiumoknak esélyük sincs arra, hogy beágyazódjanak. A pirula mellett szól, hogy a rendszertelen menstruációt szabályozza, a kellemetlen, havi görcsöket pedig mérsékli, egyeseknél teljesen el is mulasztja. Ráadásul a nagyon erős menstruációs vérzést is segít csökkenteni.

A biztonságos szex

Ha még mindig kétségeid vannak, melyik módszer lenne számodra ideális, nézd meg videónkat, és tudj meg mindent a biztonságos szexről!

Persze ellenérvek is akadnak, sokan még bedőlnek a városi legendának, hogy a gyógyszer elhízáshoz és egyéb kellemetlen tünetekhez vezethet. Lehet, hogy ez anyukád idején így volt, de a ma gyártott szerek már annyira alacsony hormontartalmúak, hogy csak ritkán okoznak efféle mellékhatásokat. A tabletta egyetlen esetben nem megbízható, ha elfelejted bevenni. Ilyenkor hiába vettél be belőle előző nap és a következőn is, akkor sem vagy teljes biztonságban.

Ha anyukáddal meg tudod beszélni, akkor keressetek fel egy nőgyógyászt, aki segít kiválasztani a számodra megfelelő tablettát. Ezzel nemcsak te érezheted magad biztonságban, de az édesanyádat is megnyugtathatod, hogy felelősen gondolkodsz.

Ezt is szeretjük