Híres filmek helyszíneit látogatta meg a fotós: így néznek ki a valóságban

Ezeket a helyszíneket már jól ismerhetjük a filmekből, de a fotós megmutatta őket a valóságban is.

filmes-helyszínek-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

A filmek nagyon fontos részei az életnek, hiszen nemcsak tanulni lehet belőlük sokat, de szórakoztatóak is, ez a kikapcsolódás pedig nagyon fontos a testi és lelki egészségnek is. Az évtizedek során számos alkotás vált ikonikussá, ehhez pedig nemcsak a szereplők vagy a történet, hanem sok esetben a helyszín is hozzájárult.

Bár a stúdiók sok esetben csak épített díszletekkel trükköznek, számos olyan alkotás van, amelyeknél valódi helyszíneket használtak, amik még mindig megtalálhatók. A legnagyobb rajongók esetében igazi zarándokhelynek számítanak ezek az épületek, hiszen szeretnék átélni a valóságban is a vásznon látott élményt.

Híres filmek helyszínei a valóságban

A Hamburgban élő fotós, Andrea David nemcsak a képkészítés, hanem a filmek és az utazás megszállottja is,  ezért hobbijait összekötve egy egészen különleges projektbe kezdett: a valóságban is felkeresi az ikonikus helyszíneket, ahová kis kinyomtatott képeket visz magával, és új életre kelti a jelenetet. A fotói nagyon látványosak, és pont azért jók, mert az igazi oldalukat is megmutaják a jól ismert és sokat látott épületeknek.

(Képek forrása: filmtourismus / Instagram)

Ezt is szeretjük