Riasztás heves zivatarok miatt: kíméletlen időjárás váltja ma a kánikulát
Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

vihar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország egész területére az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely 2017. július 25., kedd éjfélig van érvényben. Hétfőn még az ország nagyobbik, délkeleti felén 25°C, 26°C körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27°C feletti középhőmérséklet várható. Kedden viszont már ott is 25°C fok alá csökken a napi átlaghőmérséklet értéke.

Ma délelőtt nyugaton, északnyugaton alakulhattak ki intenzívebb zivatarok, napközben ugyanakkor délnyugat felől északkelet felé fejlődve több hullámban is várható zivatarok vagy akár zivatarrendszerek kialakulása.

A zivatarokat sok helyen felhőszakadás (30-60 mm csapadék), helyenként nagyméretű jég (2-4 cm) és károkozó (70-90, esetleg 90-100 km/h-s) szélroham kísérheti. A heves zivatarok kockázata a Dunántúl keleti felén, Duna-Tisza közén a legjelentősebb.

Legkésőbb a keleti, délkeleti országrészben valószínű zivatarok kialakulása. Keddre virradóan és majd napközben az ország keleti felén, főként a Tiszántúlon lehet még intenzív záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra számítani. Az északnyugatira forduló szél hétfő éjjel viharossá (60-65 km/h) fokozódik a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében.

Ezt is szeretjük