Egyre több a tornádó Magyarországon: sosem volt még ilyen veszélyes az időjárás
Több lett a természeti katasztrófából fakadó kár az utóbbi években.

tornado
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Biztosítók Szövetsége - Mabisz - az elmúlt években azt tapasztalta, hogy határozottan megnőtt a természeti katasztrófából fakadó károk száma - közölte a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában. Gilyén Ágnes azt mondta, a tendencia mind a károk számából, mind a kifizetett összegből látszik. Megjegyezte, hogy felbukkantak korábban ismeretlen jelenségek, mint például a tornádó.

Felidézte, hogy június 21. és 30. között csaknem 13 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, a károk becsült értéke meghaladhatja az 1,8 milliárd forintot. Ezek meglehetősen nagy számok, ráadásul nem foglalják magukban sem az elmúlt napok viharait, sem a mezőgazdasági és a gépjárművekkel kapcsolatos károkat - hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nem terjed ki természeti károkra. Ezek fedezéséhez casco szükséges, ilyenből azonban csupán 850 ezret tartanak nyilván, holott a gépjárművek száma 4,8 millió. Ráadásul ebből a 850 ezer cascóból sem mindegyik teljes körű - közölte a szóvivő.

Ezt is szeretjük