Három hónapja él egy lakatlan szigeten a fiatal pár - Nincs meleg vizük és internetük, mégis boldogok
Az ír pár nem luxuskörülmények között éli a mindennapjait, mégis nagyon boldognak érzik magukat a lakatlan szigeten.

lakatlan-sziget
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel minden ember teljesen máshogy éli az életét, ezért a boldogságra sincsen egy jól megfogható, mindenki számára ajánlott recept. Vannak, akiknek a drága autók vagy nyaralók jelentik az élet beteljesedését, míg mások egy erdei kis házban, a természet lágy ölén is remekül érzik magukat.

Ez utóbbi táborba tartozik az Írországban élő  Annie Birney és Eoin Boyle is, akik felhagytak nagyvárosi életükkel, és a háborítatlan nyugalom ölelésében találtak új otthonra. A kis ír szigeten rajtuk kívül más nem lakik, így a csend kedvelőinek ez maga a földi paradicsom.

Több tízezren szerették volna elvágni magukat a külvilágtól

A Great Blasket-sziget Írország nyugati partjainál terül el nagyjából öt kilométerre a lakott területtől, és bár már évtizedek óta egyetlen lakója sincs, a táj szépsége miatt az utazók gyakran felkeresik, így vendégház és kávézó is üzemel itt. A helyek tulajdonosai, Alice Hayes és Billy O'Connor januárban döntöttek úgy, hogy segítséget keresnek maguk mellé, így egy állásajánlatot tettek közzé a Twitteren. Ebben nemcsak az állt, hogy gondozni kell a házakat és a sziget egy részét, hanem hogy ezért cserébe ingyen szállást és ellátást kapnak. Ennek viszont olyan feltételei voltak, hogy a jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a szigeten éljenek, ahol nincs bevezetve a meleg víz, az áram és a wifi. Mivel sokak számára álomállásnak tűnt az ajánlat, ezért a neves lapok is felkapták a hirdetést, amire ennek köszönhetően ötvenezer pályázatot adtak be. Végül Annie és Eoin kapta meg a lehetőséget, hogy a kis szigeten éljék a mindennapokat.

(Képek forrása: greatblasketisland / Instagram)

Ezt is szeretjük