Botrányos bűncselekményt fedezett fel 2 nő, amikor virágot vittek a templomba
Elloptak egy feltételezett Michelangelo-festményt, mielőtt szakértő megvizsgálhatta volna.

virag-templom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elloptak egy feltételezett Michelangelo-festményt egy belga kisváros templomából pár nappal azelőtt, hogy egy szakértő megvizsgálta volna. A Szent család című, 16. századi kép, mely a zelei templom lelkésze, Jan Van Raemdonck szerint meghökkentő hasonlóságot mutat a reneszánsz mesternek egy brit gyűjteményben őrzött rajzával, péntek hajnalban tűnt el helyéről az oltár közelében.

A hiányát - és azt, hogy a külső kapu nyitva volt - két asszony vette észre, akik reggel virágot hoztak az oltárra. Egy közelben lakó asszony hajnali 5 órakor egy 20 év körüli férfit látott ólálkodni a templom környékén, de az illető eltűnt, amikor a nő felkapcsolta a villanyt - mondta el a pap a The Guardian című brit napilapnak.

Jan Van Raemdonck a festménnyel.
Jan Van Raemdonck a festménnyel.

A festményt pár nappal azelőtt lopták el, hogy a templom lelkésze által felkért, elismert Michelangelo-szakértő, Maria Forcellino megvizsgálta volna. A flandriai templom 16 éve kapta a festményt adományként Étienne Cooreman volt belga szenátortól. A lelkész szerint a kép akár 100 millió angol fontot - 36,3 milliárd forint - is érhet, ha valóban Michelangelo műve.

Az egyházközségben úgy vélik, hogy a betörés egyetlen célja a vélt Michelangelo-festmény megszerzése volt, a betörők más műkincseket figyelemre sem méltattak. Több elkövetőről lehet szó, mert a fára festett kép súlya egy mázsa körül van. Jan Van Raemdonck értetlenül áll a történtek előtt, mert csak szűk körben osztotta meg gyanúját a kép eredetéről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szerinte legfeljebb húszan tudhattak róla, családtagok, barátok, egyházközségi vezetők. A lelkész úgy gondolja, hogy valaki talán azokból az elektronikus levelekből kapott tippet, melyeket több múzeumnak is elküldött az üggyel kapcsolatban, de, amelyekre egyetlen választ sem kapott.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Így néz ki Mona Lisa 66 évesen

A 66 éves amerikai fotós, Laura Hofstadter imádni való fotósorozatot készített, melyben fekete-fehér önarcképekkel alkotta újra a klasszikus festészet remekműveit. A fényképész úgy tartja, minél idősebbek leszünk, annál inkább láthatatlanná válunk a társadalom számára.

Ezt is szeretjük