A pápa megmondta a véleményét a muszlimokról: idézzük!

Ferenc pápa Lengyelországból hazafelé tartva beszélt a riporterekkel a jelenlegi helyzetről.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ferenc pápa tegnap tért haza ötnapos lengyelországi útjáról, és a repülőn a világban tomboló erőszakról beszélt a riportereknek. A 79 éves pápa fontos dolgokra hívta fel a figyelmet abban a pár mondatban, amit neked is látnod kell.

"Úgy gondolom, nem helyes az iszlámot az erőszakkal azonosítani. Nem helyes, és nem igaz. Szerintem majdnem minden vallásban jelen van egy-egy kisebb fundamentalista csoport. Nálunk is. Nem szeretek iszlamista erőszakról beszélni, mert mindennap látok erőszakot az újságban itt, Olaszországban is - valaki megölte a barátnőjét, valaki megölte az anyósát. Ők megkeresztelkedett katolikusok.

Ha iszlamista erőszakról beszélek, beszélnem kell katolikus erőszakról is. Nem minden muszlim erőszakos. Tudom, hogy veszélyes ilyesmit mondani, de a terrorizmus akkor növekszik, amikor nincs más lehetőség, a pénz lesz az isten, és az emberek helyett ez válik a gazdaság középpontjává. Ez a terrorizmus első formája. Alapvető terror az egész emberiség ellen. Erről kellene beszélnünk" - mondta Ferenc pápa.

Ezt is szeretjük