Ez a férfi olyasmit is észrevesz az égen, ami másnak fel sem tűnne: zseniálisak a képei

Gyerekként mindenki rácsodálkozott a hömpölygő felhőkre, amik olykor igen különös alakzatokat öltöttek - ezeket keltette életre a művész.

felhő nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Chris Judge, gyerekkönyv-illusztrátor sokakban a gyerekkor nosztalgikus emlékeit ébresztette fel. Mindenkiben él az emléke annak, amikor fiatalon a pázsiton feküdve bámulta a kék égen úszó, lusta felhőket.

A művész többek között Twitter-csatornájára feltöltött képein megmutatta, hogyan lehet kiegészíteni a szél alakította felhőfoszlányokat rajzokkal, hogy mókás figurák elevenedjenek meg az égbolton.

Felhőfirkák úsznak az égbolton

A felhőfirkák annyira nagy sikert arattak, hogy a közel nyolcvanezres követőtáborából egyre több lelkes rajongó küld felhős posztokat a rajzolónak.

- Amióta az eszemet tudom, imádok fényképekre rajzolni. Gyerekként a vasárnapi hírlapot teljesen tönkretettem, mindenhol telefirkáltam ahelyett, hogy olvastam volna. Korábban éveken át rajzoltam gyümölcsökre és zöldségekre is. Aztán észrevettem, hogy a felhőkre is éppoly könnyedén lehet arcokat és végtagokat biggyeszteni - nyilatkozta a BoredPandának. - Nagyon szép felhők jelennek meg itt, Írországban a változékony időjárás miatt. Képeimmel igyekeztem olyan felhőalakzatokat megörökíteni, amik már eleve valamilyen karakterre emlékeztetnek. Már gyerekkorom óta mindenben arcokat látok, ez egy létező érzet, pareidoliának hívják. Mindig is problémákkal küszködtem a reáltárgyakból, az agyam sokkal jobban adaptálta a vizuális dolgokat. Számomra az, hogy fényképekre rajzolok, egy különleges módja megmutatni másoknak, hogyan is látom a világot. 

(Képek forrása: chrispjudge / Instagram, borító és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük