Csodájára járnak a fiúnak: ritka farkasember-szindrómával született

Nagyon ritka genetikai rendellenességgel született ez a fiú, ami testszerte abnormális szőrnövekedést okozott nála.

Farkasember-szindróma
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az indiai Madhja Prades állambeli Nandleta faluban egy fiatal fiú úgy született, hogy az egész testét szőr borította. Lalit Patidar hihetetlenül ritka betegségben, vérfarkasszindrómában szenved - a középkor óta csak száz esetet regisztráltak. 

A veleszületett rendellenesség tudományos neve Hypertrichosis Lanuginosa, azaz túlzott szőrnövekedés az egész testen, beleértve az arcot is. 

A farkasember-szindrómával született fiú

- Már fél órával a születése után láttam, hogy az egész testét szőr borítja - emlékezett vissza a fiú édesanyja. Édesapja szintén felelevenítette, ahogy a nővér megdöbbent, amikor meglátta a kisbabáját. 

- Behívta az orvost, és megkérdezte, mi baja. Az orvos annyit mondott, hogy ne aggódjak, jól van. Nem csinált semmit, csak leborotválta a haját - mondta az apa, Bankatlal Patidar a Ladbible oldalán.

Nem mindennapi külseje miatt Lalit Patidar nagyon nehezen tudott beilleszkedni a közösségbe. Az iskolában megrémítette az osztálytársait. Eleinte nem aggódott, mert még igazából gyerekként nem is értette, hogy miért félnek tőle. Ahogy nőtt, úgy jött rá, hogy neki nem úgy szőrösödik a teste, mint másoknak. 

- Az osztálytársaim attól féltek, hogy megharapom őket, mint egy vadállat - mondta Lalit Patidar. Szerencsére végül barátra lelt egy másik fiú képében, akinek a nagyapja elmagyarázta, hogy nem kell megijedni, hiszen Lalit is csak olyan ember, mint bárki más.

Jó barátok lettek, ám amikor együtt sétáltak, Lalit kövekkel dobálták mások, kigúnyolták, majomnak csúfolták. Ennek ellenére a most már tinédzserré cseperedett fiú próbál pozitív maradni. Megtanulta elfogadni az egyediségét. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

- Rájöttem, hogy az egész testemet szőr borítja, ami miatt jó értelemben különbözök a hétköznapi emberektől, egyedülálló vagyok. A családom körében normálisnak érzem magam, és a barátaim is mellettem állnak. 

- Nem számít, hogy mit mondanak mások, nem szabad feladni, mindig boldognak kell lenni, és pozitívan menni tovább előre. Szeretném még elmondani, hogy tisztelni kell mindenkit, nem számít, hogy néz ki, vagy milyen betegsége van. Fontos, hogy boldogok legyünk, de az is, hogy mások boldogok legyenek - fejezte be gondolatmenetét Lalit Patidar.

Minden idők legbizarrabb cirkuszi mutatványai

Az akkori közönség számára az ilyesmi szórakoztató volt, és cseppet sem sajnálták, inkább kíváncsi szemekkel fürkészték a műsorszámokban fellépőket, jókora összegeket hagyva a jegypénztáraknál.

Minden idők legbizarrabb cirkuszi mutatványai: akkor még mulattak a háromlábú fiún

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük