Befellegzett a Facebooknak? Egyre kevesebben használják az oldalt

Szokatlanul alacsony a Facebook népszerűsége.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy egészen új felmérés eredményei szerint a Facebook csillaga, amely oly sokáig fényesen ragyogott az internet egén, most talán leáldozóban van.

Sőt, egy versenytársa is akadt, amely viszont egyre népszerűbb, és több felhasználóhoz jut el.

Csökkenő népszerűség

Nem a Facebook az első közösségi oldal az internetezés történetében, mégis ez tudta a legtovább fenntartani a felhasználók érdeklődését. Nem kínált sokkal több funkciót, mint az elődei, de kezdettől fogva olyan formában létezett, amely sokkal hasznosabbnak, kényelmesebbnek és jobbnak bizonyult, mint az addigi felületek.

Folyamatosan terjeszkedett, és rövid idő alatt meghódította az egész világot: az évek során szállóigévé vált az a túlzó, de sokat hangoztatott mondat, miszerint aki nincs fent a Facebookon, nem is létezik. Bár az oldal használatát alsó korhatárhoz kötötték, az egészen kicsiktől az idős emberekig mindenféle korcsoportból regisztráltak az emberek, és éltek aktív közösségi életet a Facebookon.

Most azonban úgy tűnik, hogy az eddig folyamatos növekedést produkáló népszerűségi mutatók megrekedtek, majd elkezdtek visszaesni: a Gigya felmérése szerint a Facebook rosszabbul teljesített most, mint az előző negyedévben.

Biztonságos a Facebookod?

Érdemes időt szakítani rá, hogy a lehető legbiztonságosabbá tedd a Facebook-fiókodat. Videónkból megtudhatod, hogyan érdemes nekifogni.

Itt a konkurencia?

Lehet, hogy nem lesz igazuk azoknak, akik a Facebook egyeduralmát töretlennek és megrendíthetetlennek vélték. A legújabb eredmények szerint ugyanis a közösségi oldalon csökkent a felhasználók aktivitása az utóbbi időben. A Gigya azt vizsgálta, hogyan változott a regisztrált tagok posztjainak sűrűsége az elmúlt időszakban az előző negyedévhez képest, és egyértelmű visszaesést állapítottak meg.

Más közösségi oldalaknál viszont növekedést tapasztaltak: érdemes kiemelni a Pinterestet, amely - fotómegosztó mivoltánál fogva - bár más jellegű tevékenységet folytat, mint a Facebook, a jelenlegi adatok szerint könnyen lehet, hogy a jövőben maga mögé utasítja a kék portált.

Ezeken kívül három másik hasonló oldalt vizsgáltak: a felmérés eredményei szerint a Google Plus, a Yahoo és a Twitter esetében azonban nem mutatkozott említésre méltó változás.

Ezt is szeretjük