Ezt látnod kell! Hóember és Atlantisz a Városligeti-tavon
Európa-szerte egyedülálló kiállítás nyílik május 24-én Magyarországon. Art on Lake - Művészet a tavon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Szépművészeti Múzeum ezen év nyarán nagyszabású kortárs szoborkiállítást rendez a budapesti Városligeti-tavon. A múzeumtól és az általa felkért szakmai bizottságtól 2011-ben több mint húsz alkotó kapott meghívást az Unió tagállamaiból, Magyarországot is beleértve. Az Art on Lake elnevezésű kiállítást május 24-től szeptember 4-ig láthatod.

Krzysztof M. Bednarski: Marx portré
Erik Binder: Várakozás
Daniel Knorr: Bonhomme
Tea Mäkipää: Atlantisz

Art on Lake – Művészet a tavon

A helyszín egész Európában egyedülálló; egy 20 ezer négyzetméteres mesterséges tó Budapest szívében, a Városliget kapujában, amely egész nyáron várja a hűsölni, csónakázni, sétálni vágyókat.

Nincsenek falak, kerítések, a kiállítás látható a hídról, a sétányokról, és ami leginkább különlegessége, hogy több hónapon keresztül minden nap délelőtt 10 órától este 10 óráig körbe csónakázhatóak lesznek az alkotások.

A Szépművészeti Múzeum kilép a falak közül

A Szépművészeti Múzeum időről-időre kortárs kiállítások szervezésére is vállalkozik, annak ellenére, hogy elsősorban a klasszikus képzőművészet gyűjtő és bemutatóhelye. Egy ilyen léptékű nemzetközi bemutató szervezése azonban nem mindennapi esemény az intézmény történetében.

A zárt kiállítótermek helyett a város szívében elhelyezkedő szabadtéri vízfelület olyan bemutatkozási lehetőséget kínál az itt felsorakozó belga, cseh, finn, francia, holland, német, olasz, osztrák, spanyol, szlovák és magyar művészek képzőművészeti alkotásainak, amely egyetlen múzeumban sem biztosítható.

A főváros talán legvonzóbb környékén elterülő tárlaton valamennyi idelátogató turista kikerülhetetlenül szembesül majd azzal, hogy Európa művészei miként reagálnak a körülöttünk levő világra.

Hóember és Atlantisz a tavon

Nem egy alkotó közülük éppen azokra a problémákra keresi a választ, amelyek napjainkban talán a legégetőbbek: El-Hassan Róza roma kosárfonókkal együtt készített Felkiáltójele, Tea Mäkipää Atlantisza, Daniel Knorr beton hóembere, Jíři David hatalmas vakvezető botja mind a századelő súlyos, megoldatlan problémáit tárják elénk.

Helyszín: Városligeti Csónakázótó, Budapest XIV. kerület Olof Palme sétány 5.
Időpont: 2011. május 24-től szeptember 4-ig. Csónakázás minden nap 10-től sötétedésig.
Jegyár: A sétány a nyitva tartás idején ingyenesen látogatható. A csónakázás 1500 forint/óra.
Ezt is szeretjük