Ezek ma a legjobb blogok a neten

Szerintünk

Blogot írni és olvasni is remek időtöltés. Ha a legjobbak közül akarsz szemezgetni, nézd meg a mi kedvenceinket is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A web és a log, vagyis napló kifejezések összetétele, a weblog szó rövidülésével megalkotott blog kifejezést ma már szinte mindenki ismeri, és alig akad olyan internetező, aki ne töltené szabadidejének egy részét szívesen a világháló izgalmas, intrikus, szórakoztató vagy épp praktikus gyöngyszemeinek böngészésével. Ezzel szerkesztőségünk tagjai sincsenek másként, íme, a mi kedvenc webnaplóink.

Ági kedvence: malackaraj.blog.hu

Mivel szeretek enni, szeretem a gasztroblogokat is, egyrészt praktikusak, másrészt személyesek, és az ember legalább szembesül azzal, hogy nem csak ő bénázik a konyhában.

A Malackaraj ugyan már kilépett az egyszerű blog keretéből, de stílusa megmaradt ugyanolyan keresetlennek és kissé mosdatlannak, mint kezdetben. A hús és zsír - ami összeköt - témakör mellett sok más is megjelenik, de vegáknak nem ajánlom a blogot. Kedvenc írásaimat a blog motorja, Péter Anna jegyzi, akit csupán stílusa miatt is érdemes olvasni, praktikus tanácsai mellett.

Andi kedvence: amadea.freeblog.hu

Egyetlen egy olyan blog létezik, melyet szívesen olvasok bármikor, ez pedig Amadea oldala. Könyvmolyként újra és újra visszatérek ide, mert tudom, hogy itt bármikor találok valami finom kis csemegét.

Amadea kritikáit mindig érdekes végigolvasni, én mégis azt szeretem a legjobban, amikor arról ír, milyen érzéseket ébresztett benne a betűtenger. Nemcsak leírja, hogy jó volt, de olyan szenvedéllyel fejti ki, mely miatt én is kedvet kapok ahhoz, hogy leüljek a kedvenc fotelomba, és fel se álljak, míg a történet végére nem érek.

Mariann kedvence: cyclechic.blog.hu

Több blogot is rendszeresen olvasok, de a legnagyobb kedvencem a bringás divatblog, a cyclechic.blog.hu. Ide mindennap felkerül egy-egy fotó vagy akár egy egész album lencsevégre kapott biciklistákról - fókuszban az öltözékkel és a stílussal. Színes, vidám képeivel az oldal egyrészt magát a kerékpározást népszerűsíti, illetve arra is rávilágít, hogy korántsem csak sportos ruhában, hanem csinosan, akár magassarkúban is lehet biztonságosan tekerni.

A szerkesztők az olvasók fotóit is jó szívvel fogadják - és fel is teszik -, és a hazai viszonylatok mellett gyakran betekintést nyerhetünk más nemzetek, kultúrák biciklis szokásaiba is. Azért is érdemes követni, mert a blogon minden nagyobb kerékpáros megmozdulásról értesülhetsz - biciklis divatbemutatók, kiállítások, Critical mass -, időszakos nyereményjátékaival pedig akár bringás kiegészítőkhöz is könnyedén juthatsz. 

Emese kedvence: modoros.blog.hu

Mindig is érdekeltek a beszédstílusok és az egyéb nyelvi megnyilvánulások, a modorosblog pedig pont ezekkel foglalkozik.

Stílusa többnyire a kabarétréfákéhoz hasonlít, és, bár változó színvonalú - néha izzadságszagú, máskor térdcsapkodva nevettető -, engem általában szórakoztat. Korunk bűneit és erényeit figurázza ki a társalgáson keresztül a legalantasabb figyelmetlenségektől a görcsös finomkodásokig, gonosz módon általánosít, de előbb-utóbb minden olvasója magára ismer.

Margó kedvence: Ilyen beteg, avagy nyerkos.blogol.hu

Ha kedveled az abszurd humort, és a kortárs költészet iránt is táplálsz egy kevés érdeklődést, akkor ajánlom figyelmedbe az Ilyen beteget. Az ELTE irodalmi folyóiratának főszerkesztője által írt blog meglehetősen szabadszájú, és politikailag sem egészen semleges, de eredetisége vitathatatlan.

Személyes kedvenceim a Ló és a Nyúl, illetve az Értelmezendő szótár kategóriába tartozó bejegyzések, ahol olyan mindennapi kifejezések, mint a kamat vagy a lelki társ kapnak egészen új tartalmat csípős, ironikus, megmosolyogtató, de társadalomkritikának is beillő formában. Az i-re a pontot a példamondatok teszik fel, melyekből többek között megtudhatod, hogy az élet olyan, mint egy kenguru.

OLVASD EL EZT IS!

felhok
  • videó
  • érdekességek a világból

Döbbenetes videó a ritka csodáról

net
  • internet
  • számítógép

Amikor gyilkol az internet

Ezt is szeretjük