Amikor gyilkol az internet
Különös halálesetek a világban
Az internet nem megfelelő kezekben gyilkos fegyver is lehet. Nem árt, ha óvatos vagy.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Annak ellenére, hogy a világban egyre hétköznapibb jelenséggé válik az erőszak, és a különféle híradások is számos megdöbbentő esetről számolnak be nap mint nap, az internet káros hatásait még ma is sokan kétségbe vonják. Nem szabad azonban félvállról venni ezeket az információkat, hiszen egyre több megtörtént eset példázza, hogy az internet többféle módon is képes ártani, sőt, akár ölni is.

A gyors információáramlás, az újfajta ismerkedési és kapcsolattartási formák rengeteg embert ültetnek a gép elé. Ez egyrészt rendkívül hasznos, hiszen az internet segítségével gyorsan és olcsón juthatunk milliónyi információhoz, ápolhatjuk személyes kapcsolatainkat, szervezhetjük mindennapjainkat.

Azt sem szabad elfeledni azonban, hogy a világháló nem megfelelő használata, a rendszer által kínált programokkal kapcsolatos függőségek és az elővigyázatosság hiánya bizony súlyos problémákhoz vezethet, korosztálytól függetlenül.

Halálos függőség

Az egyik legkorábbi internet okozta haláleset Kínához köthető, ahol egy 30 év körüli fiatal férfi 2007-ben belehalt egy három napig tartó internetes játékba. A fiatalember annyira belemerült a programba, hogy több mint 70 órán keresztül nem ivott, nem állt fel a gép elől, és a játékon kívül semmivel sem foglalkozott.

Mint az a harmadik napon kiderült, nagy árat fizetett függőségéért, hiszen a játék során szakaszosan fellépő izgalom és a huzamosabb ideig tartó egy helyben való ülés szívgyengeséghez, ezáltal pedig halálhoz vezetett a férfinál.

Az első internetes gyilkos

Amellett, hogy az internet számos baráti kapcsolat, sőt, esetenként életre szóló szerelmek megszületésének a helyszíne is lehet, nem árt óvatosnak lenni a világhálón való ismerkedéssel, hiszen könnyen lehet, hogy a monitoron keresztül barátságosnak tűnő fiatal partner valójában veszedelmes és alattomos ember.

Ezzel az állítással minden bizonnyal az a két nő is egyetértene, akiket az első internetes gyilkosnak titulált férfi ölt meg néhány évvel ezelőtt. A húszas évei végén járó német férfi legfőbb elfoglaltsága a chatelés volt, több tízezer órát társalgott a neten, ahol két áldozatát is megismerte.

Védői szerint a férfi tetteinek elkövetésekor nem volt beszámítható állapotban: az ügyvédek szerint Christian G. függősége miatt teljesen elszakadt a valós világtól, a gyilkosságokat pedig virtuális énje követte el.

Gyilkos vágyak

Hasonló módon vált áldozattá két tizenéves angol lány is, akik a MySpace nevű közösségi oldalon ismerkedtek meg a magát 20 év körüli, ismerkedni vágyó fiatalnak kiadó, akkoriban valójában 38 éves kéjgyilkossal. A lányok a portálon való ismerkedést követően személyes találkozót beszéltek meg a férfival, a találkozót követően azonban a fiatalok soha többé nem kerültek elő.

Végzetes kattintás

Ki gondolná, hogy a közösségi oldalakon kialakított profil akár egy ember halálához is vezethet? Ezt az eshetőséget minden bizonnyal az angol Sarah Richardson sem vette számításba, aki Facebook-adatlapján változtatta családi állapotát egyedülállóra.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A nő férje azonban nem vette jó néven a bejegyzést, majd, miután felesége nem válaszolt üzeneteire, a férfi személyesen kereste fel, és több szúrással végzett vele. Ezt követően a férj saját életének is véget akart vetni, ám, miután ez nem sikerült neki, a bíróság előtt kellett felelnie tettéért.

Ezt is szeretjük