Fotók! Így költöztek be a didergő hajléktalanok az új szállóba

A többi szállóhoz képest luxuskörülmények várták őket az Aszódi utcai szállón.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kedden délután hat órakor, még a hivatalos átadás előtt megnyitották az Aszódi úton lévő, 150 férőhelyes hajléktalanszállót. Az épületet a Kocsis Máté nevével fémjelzett Fűtött utca-projekt keretében újították fel. A munkálatokat még nem fejezték be, de az épület így is alkalmas arra, hogy melegedőként funkcionáljon.

A szálló elé fél hat után pár perccel érkeztek meg az első beköltözni vágyók, mintegy 10-15 ember várta, hogy kinyíljon az ajtó. Közülök többen más szállókról jöttek át, állításuk szerint azért, mert már nem bírták az ottani körülményeket.

Mint megtudtuk, az első éjjel több mint 30 hajléktalan választotta ezt a szállót. Fotók a beköltözés előtti állapotokról és a beköltözésről.

Ha felszerelés, meleg ruha nélküli, segítséget kérő emberrel találkozzol a közterületeken, hívd fel a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatát a +36 1 338 41 86-os telefonszámon.

A Szolgálat gondoskodik arról, hogy a krízishelyzetben levőkhöz a leghamarabb eljussanak az utcai szociális munkások. Ha eszméletlen, végtagtörött, fejsérült vagy zavart embert látsz, értesítsd a mentőszolgálatot.

Ilyen az élet egy másik szállón

Tavaly ilyenkor a Rés Alapítvány belvárosi melegedőjén jártunk, ahol csak nőket fogadnak. Nézd meg képeinket a Podmaniczky utcai szállóról.

Ezt is szeretjük