Már tizenketten haltak meg a Mount Everesten az idei mászószezonban: 5 embert eltűntként tartanak számon

Öt személyt, köztük Suhajda Szilárdot, eltűntként tartanak számon.

GettyImages-1210125554
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kanadai hegymászó halálával 12-re emelkedett az idei tavaszi mászószezon halottjainak száma a világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten.

További öt személyt, köztük Suhajda Szilárdot, eltűntként tartanak számon - jelentette pénteken a The Himalayan nepáli hírportál.

Az Everest halálos áldozatai idén

Petrus Albertyn Swart 63 éves kanadai hegymászó csúcstámadás közben, az úgynevezett halálzónában, a 4-es tábor felett kapott magassági betegséget. Segítséggel visszajutott a 4-es táborba, útban a 3-as táborba azonban elhunyt.

GettyImages-619872442
Fotó: Suphanat Wongsanuphat / Getty Images Hungary

A hírportál szerint jelenleg öt olyan személy - három külföldi és két nepáli - van, aki eltűntnek számít, illetve akivel nincs kapcsolat, köztük említi a cikk a 40 éves Suhajda Szilárdot, akivel szerdán este szakadt meg a kapcsolat.

Az eltűntek között van egy 33 éves süketnéma malajziai hegymászó, akiről semmit sem tudni május 18. óta, amikor a csúcsról visszatért a 4-es táborba. Egy indiai-szingapuri hegymászónak 8500 méteres magasságban veszett nyoma. Csütörtök óta nincs kapcsolat egy nepálo hegymászóval és helyi kísérőjével.

Ilyen sötét volt valójában a Titanic elsüllyedésének éjszakáján: sokkal megrázóbb, mint a filmben

A sorsdöntő éjszakán közel sem volt annyira világos, mint ahogy azt James Cameron filmjében láthattuk.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük