Háromgyermekes édesanya lett az év taxisofőrje - Váradi Zsuzsanna öt éve választotta a szakmát

A magyar édesanya tökéletesen megállja a helyét a férfiasnak számító szakmában.

taxi-díj-borító
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Főtaxi sofőrjeinek szavazatai alapján Váradi Zsuzsanna kapta meg Az év taxisofőrje díjat. A háromgyermekes édesanya öt éve taxizik, és azt tervezi, hogy még az idén egy környezetkímélő elektromos autóra vált.

December 18-án a Főtaxi központjában adták át a Dudás Zoltánról, a taxis közösség legendás alakjáról elnevezett Az év taxisofőrje díjat, amelyet 2020-ban a taxisok szavazatai alapján Váradi Zsuzsanna érdemelt ki. Az év taxisofőrje öt éve van a szakmában, a Főtaxinál négy éve dolgozik. Szereti a munkával járó függetlenséget, hogy taxisként nincs beosztás vagy kötött munkaidő.

Az első női taxisofőr is magyar volt

Bár sokan gondolják úgy, hogy a taxizás tipikusan férfifoglalkozás, a Főtaxinál nem ritka, hogy nők ülnek a volánnál. Kevesen tudják, de a világon az első női taxisofőr is magyar volt: Frau von Papp 1907-ben, Berlinben vágott bele a bérkocsizásba.

taxi-díj1
Fotó: Kondella Misi Photography

- Biztos vagyok benne, hogy ő is olyan rátermett és előremutató gondolkodású hölgy volt, mint Zsuzsa, aki imád vezetni és beszélgetni az utasokkal. Nem véletlen, hogy a taxis kollégákat is megnyerte, hiszen mindig kész segíteni, és ötleteivel, javaslataival támogatja a teljes Főtaxi-csapat munkáját - árulta el Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Mivel általában este és éjszaka dolgozom, sokan kíváncsiak arra, hogy nem veszélyes-e éjszaka nőként taxizni. Persze néha előfordulnak problémás utasok, de ezt a diszpécserszolgálat és a kollégák segítségével mindig sikerül megoldani - mondta el Váradi Zsuzsanna, akinek a párja szintén taxizik, három lánya pedig már felnőtt.

A taxizásban is fontos a környezetvédelem

Az év taxisa már túl van 350 000 kilométeren, és azt tervezi, hogy a jelenleg használt hétszemélyes Volkswagen Touranját még az idén lecseréli egy környezetkímélő elektromos autóra. A kiszemelt Kia e-Niróra azért esett a választása, mert akár napi 400 km-t is meg tud tenni, és még az utasok csomagjai is elférnek benne. Ezzel nem csak a környezetet óvja, de az elektromos autókat használókat megillető tagdíjkedvezmény révén, valamint a reptéren a Főtaxi saját töltőit használva a költségei is csökkennek majd.

Milyen nőnek lenni 2020-ban? A 31 éves magyar művész rajzai nem a társadalmi elvárásoknak akarnak megfelelni

Lainey Molnar őszinte rajzait mindenkinek látnia kellene: megmutatják, milyen elvárásokkal, stigmákkal szembesülnek a nők nap mint nap.

(Képek forrása: Kondella Misi Photography)

Ezt is szeretjük