Különös szituációkat fotóztak a járványhelyzetben: magyar fotós képe is van a listában
A Europe at Home alkotói fényképeken és esszéken keresztül mutatják meg a koronavírus-járvány okozta szokatlan élethelyzeteket.

szlovenia
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár világszerte kisebb-nagyobb lazítások mellett újraindulhat az élet, a lakosság jelentős része még mindig az otthonába zárva tölti napjait. A kulturális terek nyitására és a tömegrendezvényekre szinte még mindenhol hónapokat kell várni. A portugáliai Faro, a 2027-es év Európa Kulturális Fővárosa cím egyik várományosa 13 másik településsel karöltve hívta életre a Europe at Home - vagyis Európa otthon - projektet.

A részt vevő városok fotóművészeket és írókat kértek fel, hogy képeiken és gondolataikon keresztül láthassuk ezeket a - reméljük, soha vissza nem térő - pillanatokat, amikor egymástól elzárva élünk. 

A projektben jövőbeni, jelenlegi és múltbéli Európa Kulturális Fővárosok vesznek részt. Mivel 2023-ban Veszprém és a Balaton viselheti majd a címet, a hivatalos oldalon Gáspár Gábor fotográfus képei és Kilián László író alkotása angol és magyar nyelven is megtekinthető. A projekt az indulása után nyílt mozgalommá válik, így bármelyik európai város és magánemberek is csatlakozhatnak hozzá a #europeathome hashtag használatával.

Ezt is szeretjük