Magyar fotós mutatja meg, milyen most az elnéptelenedett Olaszország
Az Olaszország szünetel című fotósorozat a karantén alatti állapotokat mutatja be.

milano
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány elterjedésével Olaszországban, a hatóságok bejelentették az egész ország teljes lezárását, és a lakosságot karantén alá helyezték. A korábban nyüzsgő városok, strandok, síparadicsomok most teljesen elnéptelenedtek. Róma, Velence, Padova és Firenze csak néhány azok közül a népszerű városok közül, melyeknek világhírű terei már csak a magánynak állítanak emlékművet.

Most csupán néhány mozgó sziluett jelenik meg az évszázados díszleteket előtt: kutyát sétáltató férfi, pihenő sirály, a csendet dokumentáló fotós, kötelességüket végző katonák, araszoló csendőrautó vagy éppen egy prédikáló pap - és sajnos nem kevés mentőautó. A népszerű, mindenki által ismert terek szereplők nélküli színpadi díszletté alakulnak.

Olaszország szünetel

Most, hogy a karantén miatt egyre többen otthon kell hogy maradjunk, egyedül a technológia teszi lehetővé az utazásokat. A webkamerák segítségével barangolhatunk a világ különböző tájain, és bepillanthatunk a pandémia sújtotta helyszínek hétköznapjaiba. Radisics Milán fotósként ezt a technikai lehetőséget használta fel. A pillanatra várva figyelte a webkamerák képét, csak most a fényképezőgép gombja helyett a PrintScreen billentyűt nyomta a megfelelő időben.

Ezt is szeretjük