Így változik a közlekedés a hétvégén az Eucharisztikus Kongresszus miatt: nagy lezárások Budapesten

Sok utat lezárnak, és a tömegközlekedés is módosul az Eucharisztikus Kongresszus miatt.

kossuth-tér

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hétvégi rendezvényei miatt pénteken 0 órától lezárták a fővárosban a járműforgalom elől a többi közt a Kossuth Lajos teret és környékét - közölte a Budapesti Közlekedési Központ - BKK - csütörtökön a honlapján. Későbbi közleményük szerint a lezárások miatt számos járat módosított útvonalon közlekedik a hét végén.

A korlátozás a Kossuth téren kívül érinti a Szabadság teret, a Széchenyi rakpartot és az Alkotmány utcát, a Honvéd utcát a Szabadság tér és a Markó utca között; a Szemere utcát a Markó utca és a Báthory utca között; a Kozma Ferenc utcát, a Hold utcát és a Vadász utcát az Alkotmány utca és a Báthory utca között; a Báthory utcát és a Kálmán Imre utcát, a Nagy Ignác utcát és a Bihari János utcát az Alkotmány utca és a Markó utca között; valamint a Szalay utcát és a Balassi Bálint utcát szeptember 12-én 6 óráig - tartalmazza a közlemény.

Továbbá ugyancsak pénteken, 18 órától lezárják az Andrássy utat a Dózsa György út és a Kodály körönd között; a Szinyei Merse Pál utcát, az Eötvös utcát az Aradi utca és a Szófia utca között; a Csengery utcát a Szófia utca és az Andrássy út között; a Vörösmarty utcát, az Izabella utcát, a Rózsa utcát a Szófia utca és az Aradi utca között; a Szív utcát a Németh László utca és az Aradi utca között; a Szinyei Merse Pál utcát az Andrássy út és az Aradi utca között; a Felsőerdősor utcát az Andrássy út és a Benczúr utca között; a Bajza utcát, a Munkácsy Mihály utcát és a Rippl-Rónai utcát a Benczúr utca és a Lendvay utca között szeptember 13-án 6 óráig.

Az intézkedés 22 órától érinti az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hermina út között; a Gundel Károly utat, a Benczúr utcát és a Városligeti fasor szervizútját a Bajza utca és a Dózsa György út között; a Délibáb utcát, a Lendvay utcát a Rippl-Rónai utca és a Dózsa György út között szeptember 13-án 6 óráig - sorolták.

A BKK csütörtök délutáni közleményében azt írta: a lezárások miatt pénteken üzemkezdettől vasárnap hajnalig a 2-es és 2M villamosok rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek. A 15-ös és a 115-ös buszok módosított útvonalon, a Kossuth Lajos tér érintése nélkül a Bajcsy-Zsilinszky úton járnak majd, a 70-es és a 78-as trolibuszok pedig a Kossuth Lajos térnél a Honvéd utcában kialakított ideiglenes végállomáson állnak meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az Andrássy út egy szakaszának péntek esti lezárása után a 105-ös és a 178-as buszok a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton járnak. A 979-es éjszakai járat a Nagymező utca és az 56-osok tere között, a 70-es és a 74-es trolibusz útvonalán közlekedik majd - közölte a BKK. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos további közlekedési változásokról és lezárásokról a legfrissebb információk a https://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon olvashatók.

Kiemelt kép: MTVA/Róka László

8 kvízkérdés a főváros legendás kávéházairól

Cigifüst, eszmecserék, irodalmi alkotások: Budapesten virágzott a kávéházi kultúra. Nem árt, ha emlékszel az irodalomórán tanultakra.

Ezt is szeretjük