Megrázó fotók: földi pokollá változott Etiópia Tigré tartománya
A következő napokban 200 ezer menekült érkezésére számítanak az etiópiai polgárháború miatt, a többségük gyerek.

UNICEF Etiopia valsag 4

November óta tombol a polgárháború Etiópia Tigré tartományában, a vérontás, az etnikai tisztogatások, fizikai és szexuális erőszak, valamint az ezek nyomában járó éhínség a gyerekeket és a nőket sújtja a legjobban. Az UNICEF világszerte kéri a támogatók segítségét, hogy képes legyen életeket menteni a földi pokollá változott térségben. 

Novemberben katonai akcióval kezdődött a tartomány lángba borulása, jelenleg két hadsereg és számos fegyveres alakulat harcol a térségben. Az erőszak nem kíméli a civileket, a konfliktus mindennap szedi áldozatait a gyerekek között, és a helyzet humanitárius katasztrófával fenyeget. A Tigrében maradt 2,3 millió gyermek jelenleg elérhetetlen a nemzetközi szervezetek számára: az internetelérést lekapcsolták, a terület életveszélyes, a segélyszállítmányok nem jutnak be a területre.

Képeken az etiópiai helyzet

Az elmúlt hetekben mintegy 30 ezer ember menekült a szintén szegény Szudánba, köztük 12 ezer gyerek. Az ő életben tartásuk többek között az UNICEF és partnerei feladata. Az elkövetkező napokban a szervezet becslései szerint további mintegy 200 ezer ember lépheti át a határt. Többségük sokkos állapotban van az átélt borzalmaktól, a gyerekek egy jelentős részét elválasztották a szüleitől, az éhhalál a '90-es évek után újra százezreket fenyeget Etiópiában.

- Partnereinkkel azon dolgozunk, hogy minél előbb biztosítsuk számukra az életmentő támogatásokat, ivóvizet, élelmet, életmentő gyógyszereket. Mindent meg kell tennünk azért, hogy a gyermekeket megvédjük a rájuk leselkedő veszélyektől, a gyerekkatonaságtól, a szexuális és a fizikai erőszaktól, valamint attól, hogy elszakítsák őket a családjuktól - mondta Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója.

Az UNICEF arra kér mindenkit, aki teheti, hogy támogassa az életmentő akciót Etiópiában és a szomszédos Szudánban. A legkisebb adomány is reményt nyújthat az etióp gyerekek számára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük