Erről a magyar településről neveztek el utcát Spanyolországban
A Madrid melletti település régóta ápol testvérvárosi kapcsolatot a Pest megyei várossal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gödöllő nevét viseli a jövőben a Madrid közeli, körülbelül százezer lakosú Valdemoro egyik új utcája.

A gesztusértékű névadás a két testvérváros 2008 óta tartó szoros együttműködésének köszönhető - tájékoztatta a Pest megyei település polgármesteri hivatalának kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-t.

Gödöllői szobor is kerülhet az utcába

Péterfi Csaba elmondta, hogy a Gödöllőről elnevezett utca - melynek szombati avatásán a helyi vezetőkön kívül részt vett Gémesi György, a Pest megyei település polgármestere is - Valdemoro központjában, a vasútállomás térségében található, és egy kisebb park is tartozik hozzá.

A spanyolországi avatóünnepségen José Carlos Boza Lechuga, Valdemoro polgármestere és Gémesi György is azt hangsúlyozta, hogy még a mostani nehéz időkben is meg kell találni a lehetőséget arra, hogy Európa ne csak a politikáról és a gazdaságról szóljon. A testvérvárosi kapcsolatoknak köszönhetően mód nyílik egymás kultúrájának megismerésére, ezen keresztül a nemzetek összekovácsolására - hangsúlyozták a polgármesterek.

Gémesi György szeretné, ha a városáról elnevezett valdemorói közterületen egy gödöllői művész által készített szobor is helyet kaphatna később - mondta az MTI-nek a Pest megyei város önkormányzatának kommunikációs igazgatója, aki szerint a két testvértelepülés idén június végén, a magyar uniós elnökséget követő fesztiválon fűzte szorosabbra barátságát.

A rendezvényen Gödöllő mind a 14 testvérvárosa színes kulturális műsort adott, de Valdemoro 40 fős kórusa, illetve a spanyol tánccsoport a Duna Televízió élő műsorában is bemutatkozhatott. A gödöllői testvérvárosi fesztivál kapcsán egyébként a 14 partnertelepülésről egy-egy sétányt neveztek el a vendéglátó városban - fűzte hozzá Péterfi Csaba.

Kép forrása: es.wikipedia.org, Zaqarbal

OLVASD EL EZT IS!

maps1
  • érdekességek a világból
  • Terasz

Jézus a püspökladányi Google Mapsen

Ezt is szeretjük