Forró golyókat dobálnak tárgyakra, és felveszik, mi történik: több mint 800 ezren követik őket TikTokon

Az érdekes videók meghódították a megnyugtató tartalmakért rajongó netezőket.

Érdekes videók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azok, akik szeretik a látványos kísérleteket, rengeteg szuper videót találhatnak a TikTokon. Egyes csatornák olyan tartalmasan szemléltetik még a rövid felvételeken is, milyen érdekes a világ, hogy azt még a fizika- és kémiaórákon is mutogatni kellene. Ilyenek a Red Hot Ball Experiments videói is, amelyek még az idegeket is kisimítják az arra fogékonyaknál.

A csatorna nem mindennapi ötletre épül: a készítők azt mutatják be, mi történik, ha a tárgyakra egy- - vagy több - ezer Celsius-fokosra hevített fémgolyót dobnak. Az ettől olvadozó vagy éppen felforralt anyagok látványában pedig van valami furcsán szórakoztató és megnyugtató.

Érdekes videók a forró golyóról

Ha kedveled a látványos ASMR-tartalmakat, az alábbi felvételek tetszeni fognak. A Red Hot Ball Experimentsnek jelenleg több mint 836 ezer követője van TikTokon, és ez a szám gyorsan növekszik az érdekes videóknak köszönhetően. Egyik legnépszerűbb kísérletüket már 76 millióan megnézték. Ennek során Aloe vera gélbe dobtak felhevített golyót, amely azonnal fortyogni kezdett, a kis gömb pedig forogva tört magának utat az üvegcse aljáig, ahol némileg lehűlve megállapodott. A kölcsönhatásba lépést mókás hanghatások is kísérték, ami persze a tréfás kedvű kommentelők figyelmét sem kerülte el.

@redhotballexperiment 1000°C RHCB vs AloeVera Gel 😱🍃#satisfying #experiment #science #asmr #rhcb #foryou #usa #tiktok #fyp ♬ original sound - Red Hot Ball Experiments

Egy másik nagy sikert aratott videóban egy rakás hungarocellen engednek át több forró golyót. A forró fém azonnal átégette az anyagot, ami nem is volt túl meglepő, ezért a készítők a videó további részében más megközelítést is alkalmaztak. Először egy vastagabb réteg hungarocellre dobtak egy felhevített, nehezebb fémgyűrűt, ami szintén gyorsan áthatolt a habkönnyű akadályon. Végül egy lapos alátétet helyeztek a hungarocelltéglára, ami szép lassan olvasztotta el azt, ezt különösen kellemes nézni.

@redhotballexperiment 1000°C RHCB vs StyroFoam 😱#donebyprofessionals #dontattemptathome #satisfying #experiment #science #asmrsounds #rhcb #foryou #redhotballvs #usa #tiktok #styrofoam ♬ original sound - Red Hot Ball Experiments

Nagy sikert aratott a videó, amelyben egy darab vajra helyezték rá a felhevített labdácskát. A vaj - nem meglepő módon - olvadni kezdett, és szétterült az asztalon, az ASMR-rajongó kommentelők nagy örömére. A videó egyébként valóban olyan látványos, hogy már-már művészi értékkel bír.

@redhotballexperiment RHCB vs Butter 🧈🧈#donebyprofessional #dontattemptathome #satisfying #experiment #science #asmrsounds #rhcb #fyp #butter #ustiktok ♬ nop - 陈越龙

Vannak kissé félresikerült kísérletek is, amelyek éppen azért tetszettek a kommentelőknek, mert azt is bemutatják, milyen, amikor valami félremegy. Az egyik legtöbbször megtekintett videóban egy befőttes üvegben lévő tojásba ejtették bele az ezer fokosra hevített golyót. Az a felhabzó tojásban pattogva kitörte az üveget, a tojás pedig szétfolyt az asztalon, és a lehűlt golyót végül ki is emelték belőle anélkül, hogy megsütötte volna a tojást.

@redhotballexperiment 1000°C RHCB vs Eggs 🥚🥚🥚😱 #satisfying #experiment #science #asmr #foryou #redhotballvs #foryou #usa #tiktok ♬ original sound - Red Hot Ball Experiments

Bár nem is lenne annyira egyszerű leutánozni a Red Hot Ball Experiments tevékenységét, azért a videóik esetében szükséges a figyelmeztetés, hogy a látottakat senki ne próbálja ki otthon, mert rendkívül balesetveszélyes!

8 fotó, amit a lehető legjobb pillanatban készítettek: öröm rájuk nézni

Vannak képek, amik tökéletességére nincsenek szavak.

Elolvasom

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Ezt is szeretjük