Elegáns macskabanda tartja lázban az internetet: meg kell zabálni őket

A norvég erdei macska különösen bundás fajta. Szüksége is van rá, hiszen imád a hóban játszani.

macska-hoban
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az internet egy tekintélyes szeletét a macskás tartalmak teszik ki, és lássuk be, ezt a témát még évek múltán sem tudja megunni az emberiség. Egyre csak gyarapszik azon bársonytalpúak száma, akik jóval több követővel rendelkeznek a közösségi oldalakon, mint sok személy, és szélesebb körben ismertek, mint egyes filmsztárok.

Az elmúlt napokban felfigyeltek a netezők egy bundás cicabandára, akik önfeledten játszanak a hóban, és közben annyira méltóságteljesek, hogy lehetetlen elmenni mellettük szó nélkül. A kis csapat Finnországban él, és három norvég erdei macska, név szerint Sämpy, Hiskias Hääppönen és Elmeri alkotja. Korábban volt egy negyedik barátjuk is, Nelli, aki azonban sajnos nemrégiben elhunyt.

A három macska közül ketten fajtatiszta norvég erdei macskák, a harmadik pedig keverék, ő csak félig erdei. Bár van játszóterük a gazdáik hátsó udvarában, időről időre felfedezőútra indul a társaság, és együtt mókáznak az észak-finnországi erdőkben. Sämpy a legismertebb közülük: őt gazdája, Riikka Hedman jóvoltából az Instagramon is követhetik a rajongók. Általában ide kerülnek fel a többiekkel közösen eltöltött időt dokumentáló fotók is. Nézd meg képeken az egyszerre vicces és tekintélyt parancsoló külsejű macskákat!

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images

Ezt is szeretjük